Dichtbij.nl werkt samen met Kieskompas

Dichtbij.nl werkt samen met Kieskompas
  • Media
  • 24 feb 2014 @ 09:19
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • WebsiteJournalistiekOnlinePolitiek

De lokale TMG-nieuwssite Dichtbij.nl is met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen een samenwerking aangegaan met Kieskompas. Deze stemwijzer staat nu ook op de thema-website Kies.dichtbij.nl, die lokaal verkiezingsnieuws aanbiedt. Vice versa is het politieke Dichtbij-nieuws ook weer terug te vinden op Kieskompas. Beide partijen hopen met deze samenwerking hun online bereik te verhogen.

Op de themapagina Kies.dichtbij.nl wordt onder meer gediscussieerd door partijen en kiezers over actuele lokale stellingen. In sommige plaatsen wordt hier Kieskompas aan toegevoegd. Om bezoekers te helpen bij het kiezen van een (lokale) partij biedt Kieskompas een uitkomst. Door middel van het beantwoorden van dertig stellingen over lokale onderwerpen kan de kiezer een beeld krijgen welke partij het beste aansluit.

Actuele onderwerpen bij zowel Kieskompas als Kies.Dichtbij zijn veiligheid, verkeer, zorg, sociale voorzieningen en de hoogte van lokale lasten. In iedere gemeente spelen deze onderwerpen op een andere manier een rol. Kies.dichtbij.nl is ruim een maand online, Kieskompas is sinds 18 februari in de lucht.

Dichtbij.nl biedt het lokale nieuws, uitgaanstips en evenementen, restaurants, vacatures, woningaanbod en nog veel meer op hyperlokaal niveau. De kracht van de nieuwssite is dat de lokale bewoner of ondernemer zelf kan meedoen door berichten, foto’s of reacties te plaatsen op de site. Dichtbij.nl werkt nauw samen met de huis-aan-huis-kranten van Holland Combinatie. 

Kieskompas is een online stemhulp waarmee kiezers hun positie in het politieke landschap van hun gemeente kunnen ontdekken. Door het beantwoorden van 30 heldere stellingen over de belangrijkste en meest actuele lokale thema’s, worden zij in het politieke spectrum van hun gemeente geplaatst, te midden van alle deelnemende partijen. Kieskompas geeft hiermee geen zwart-wit stemadvies, maar stimuleert kiezers juist om zich verder te verdiepen in de standpunten van de partijen die naar hun stem dingen.

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken