We adapt lanceert platform voor programmatic creative video ads

We adapt lanceert platform voor programmatic creative video ads
 • Online
 • 12 jun 2017 @ 09:34
 • Link
 • Redactie Online
  Redactie Online

  Redactie
  MarketingTribune
 • VerdienmodellenVideoAlgoritmeMarketingautomation

Op dit moment wordt 70 procent van online video programmatic verhandeld. Het merendeel van deze uitingen zijn statische doorvertalingen van TVC’s waardoor de kracht van programmatic, het tonen van de juiste boodschap aan de juiste persoon, niet optimaal wordt benut. ‘We adapt’ een data gedreven videoplatform heeft hier een antwoord op. De Nederlandse startup is een van de eersten wereldwijd die niet alleen op dynamische wijze verschillende video ads genereert, maar ze ook direct kan uitserveren naar de verschillende programmatic ecosystemen. Adverteerders kunnen hiermee hun video ads significant relevanter maken en zo gepersonaliseerde video ads aan de consument tonen.

De technologie van We adapt sluit aan op de ontwikkeling bij marketeers om steeds meer middels data relevanter te communiceren met hun doelgroepen. Alleen tot voor kort was er voor video nog geen oplossing. Maarten Boon, CEO en oprichter: ‘Video is het krachtigste medium voor het overbrengen van een boodschap. Door het gebruik van programmatic creative video is een marketeer in staat om de juiste boodschap, aan de juiste persoon op het juiste moment te vertellen. Denk op het gebied van creatie onder meer aan wisselende shots, dynamische edits, layering met graphics, 3D-modellen of dynamische voice-overs. De uiteindelijke samenstelling van de advertentie wordt bepaald aan de hand van de beschikbare data.’

De Nederlandse startup heeft funding van verscheidene angel investors uit de mediawereld. De eerste klanten zijn ondermeer: KLM, TNT en ING.

Het cloud platform voor programmatic creative video maakt gebruik van een scala aan databronnen waaronder DMP’s, CRM-systemen en online user behaviour data. Video’s worden gegenereerd door middel van speciaal vervaardigde templates die worden opgebouwd met relevante content van de adverteerder. Het platform kan de video’s uitserveren naar de meest voorkomende kanalen, van online en mobile tot e-mail, social, out of home en TV. ‘Het effectief inzetten van online video vereist een nieuwe manier van werken. De inzet van één commercial volstaat niet meer. De inhoud en de verschijningsvorm worden bepaald door een reeks van variabelen: de positie binnen de customer journey, het specifieke touchpoint of de positie binnen een sequentiële verhaallijn’, zo stelt Boon.

Door de inzet van We adapt zijn adverteerders in staat om tegen minimale kosten een scala aan relevante ads te maken en uit te serveren. Hierdoor wordt de boodschap niet alleen relevanter, maar is het ook mogelijk om verschillende versies te testen en te optimaliseren. Dit maakt de inzet van het platform zowel geschikt voor branding als performance doelstellingen.  

Redactie Online

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken