Overheid geeft voorlichting voor ouders met geldzorgen

Overheid geeft voorlichting voor ouders met geldzorgen
  • Algemeen
  • 26 sep 2023 @ 12:53
  • Link
  • Michiel van Zaane
    Michiel van Zaane

    Allround Redacteur
    BBP Media
  • Geen tag

Veel Nederlandse huishoudens zijn bezorgd over hun financiële situatie. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zet opnieuw voorlichting in om mensen met geldzorgen te wijzen op beschikbare hulp. Deze keer wordt speciale aandacht besteed aan ondersteuning van ouders in zaken rond het kind en huishouden.

Dit is de derde deelcampagne. Met Geldfit in november en december 2022 een campagne gestart om mensen met geldzorgen te wijzen op de beschikbare hulp en aan te moedigen om de eerste stap te zetten. Tijdens de tweede deelcampagne, die van 20 maart t/m 7 mei 2023 liep, was extra aandacht voor huishoudens met een (laag) middeninkomen die een baan hebben en (voor het eerst) te maken krijgen met geldzorgen.

Kinderen in armoede
Tijdens deze derde deelcampagne, die van 25 september t/m 22 oktober 2023 loopt, is extra aandacht voor ouders en de beschikbare regelingen die hen kunnen ondersteunen in zaken rond het kind en huishouden. Het aantal kinderen dat in armoede opgroeit daalt. Toch hebben in Nederland nog steeds ongeveer 220 duizend kinderen hiermee te maken, volgens SZW. Het ministerie wil naast het vergroten van de bestaanszekerheid, de gevolgen van kinderarmoede verminderen. Er zijn veel regelingen beschikbaar die nog niet door alle ouders gevonden worden.

Steun van de gemeente of maatschappelijke organisaties kan zorgen dat kinderen mee blijven doen, zoals ook Wandana heeft ervaren, een 32-jarige moeder van vier jonge kinderen. Ze raakte financieel in de problemen door een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Wandana deelt haar verhaal om anderen in vergelijkbare situaties aan te moedigen om hulp te zoeken bij de juiste instanties. ‘Schaam je niet’, benadrukt ze. ‘Als je gewend bent om alles alleen te doen, wees dan niet bang om hulp te aanvaarden en om hulp te vragen. Stap over die drempel heen.’

Geldfit
De campagne verwijst opnieuw naar Geldfit. de plek waar alle beschikbare hulp samenkomt. Op de website kun je testen hoe financieel gezond je bent, handige tips en ervaringsverhalen lezen, of ontdekken welke organisaties jou verder kunnen helpen. Ouders met beperkte financiële middelen kunnen hier aankloppen voor schoolspullen, sportactiviteiten, muziek- of zwemlessen, leuke uitstapjes, of een verjaardagsbox

Campagnetoolkit
De campagne ‘Je staat er niet alleen voor’ van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is op 25 september gestart. Andere partijen, zoals gemeenten, zijn uitgenodigd om erop aan te sluiten. De eerdere voorlichtingscampagne in het voorjaar leidde tot 1,3 miljoen bezoekers op de website. Daarvan ondernamen meer dan een half miljoen mensen vervolgstappen om hulp te krijgen en ontvingen bijna 16.000 mensen telefonisch advies.

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken