Startup Cycleswap komt in Amerikaanse handen

Startup Cycleswap komt in Amerikaanse handen
  • B2b
  • 16 mrt 2016 @ 14:30
  • Link
  • Redactie B2B
    Redactie B2B

    Redactie
    MarketingTribune
  • VerkoopZakelijkStartup

Cycleswap, de Nederlandse ‘Airbnb voor fietsen’, is overgenomen door de Amerikaanse marktleider Spinlister. Hiermee zet Spinlister een belangrijke stap in de Europese fietsdeelmarkt. De jonge oprichters van Cycleswap, leeftijden variërend tussen de 15 en 23, zijn enthousiast over de kansen die deze overeenkomst biedt.

Cycleswap, een platform dat fietsverhuur tussen particulieren faciliteert, werd begin 2015 gelanceerd op een universiteitscampus in Amsterdam. Na de lancering is het platform razendsnel uitgegroeid naar de rest van Nederland. Inmiddels is Cycleswap één van de grootste Europese fietsdeelplatformen. Daarnaast realiseerde het bedrijf, in samenwerking met VIVAT, de eerste officiële verzekering voor diefstal en schade bij particuliere fietsverhuur in Europa. Cycleswap gaat vanaf heden door onder de merknaam Spinlister.

Spinlister
Spinlister is wereldwijd marktleider op het gebied van peer-to-peer fietsverhuur. Het bedrijf, opgericht in 2012, is inmiddels actief in 60 landen. Spinlister’s hoofd marketing Andrew Batey denkt dat gebruikers door de overmame meer uit peer-to-peer fietsverhuur kunnen halen. Batey stelt: “Genoeg aanbod is een essentiële factor in online marktplaatsen. De overname van Cycleswap vergroot onze liquiditeit in Europa, versterkt ons netwerk en maakt van Spinlister de enige applicatie die gebruikers nodig hebben om wereldwijd een fiets te huren.”

Toekomst
De oprichters van Cycleswap zien de overname als een grote kans. Medeoprichter Joran Iedema: ‘Het is geweldig om Cycleswap aan te sluiten bij een wereldwijde organisatie. We hebben een fantastisch jaar achter de rug, dit is voor ons een mooie afsluiter.’ Over de uiteindelijke prijs kunnen de oprichters niets loslaten. Medeoprichter David Knap vertelt: ‘We houden er een mooi bedrag aan over, wat voor een gedeelte zal worden geïnvesteerd in een nieuw project.’

Spinlister ziet toekomst in het fietsdelen in Nederland en de rest van Europa. Eerder dit jaar ging Spinlister al een samenwerking aan met het Nederlandse fietsfabrikant Vanmoof. Hier kwam een futuristische smartbike uit voort die gebruikers op afstand kunnen verhuren. Medeoprichter David Schogt: ‘Wij zouden nooit afstand hebben gedaan van Cycleswap als we niet zeker wisten dat Spinlister de juiste partij was. Dit bedrijf heeft een doordachte strategie waar wij volledig achter staan.’

Over Cycleswap
In Nederland heeft Cycleswap een aantal duizend actieve gebruikers, afgelopen jaar kwamen er 150.000 bezoekers op de website. Cycleswap B.V. is in november 2014 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam door: Matthijs Otterloo, Joran Iedema, David Knap, Wouter Florijn en David Schogt. 

Foto: vlnr : Joran Iedema (23), David Schogt (23), Matthijs Otterloo (15), David Knap (22), Wouter Florijn (23).

Redactie B2B

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken