Eerste livecongres van Nederland met 100 deelnemers op 1 juli

Eerste livecongres van Nederland met 100 deelnemers op 1 juli
 • B2b
 • 26 mei 2020 @ 12:50
 • 17208 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • EvenementActivatie

Een consortium van eventprofessionals heeft de krachten gebundeld en organiseert op woensdag 1 juli 2020 het eerste grote livecongres van Nederland na de intelligente lockdown: 'LIVE AGAIN!'

Vanaf 1 juli is het vanuit de Rijksoverheid weer toegestaan om congressen voor 100 personen te organiseren, met inachtneming van de anderhalve meter afstand en diverse hygiënemaatregelen. Met 'LIVE AGAIN!', dat plaatsvindt in de Fokker Terminal in Den Haag, wil het consortium vooral laten zien wat er wél kan en vakgenoten uit de hele eventbranche een hart onder de riem steken. 'LIVE AGAIN!' is een zogenaamd hybride congres, een combinatie van online en live, waarbij het aantal aanwezige gasten flexibel kan worden opgeschaald en afgeschaald naargelang de overheidsrichtlijnen van dat moment.

Het consortium dat dit livecongres samen belangeloos organiseert bestaat uit evenementenlocatie de Fokker Terminal, audiovisueel & online specialist Aveq, congres- en eventcateraar Mood4Food en organisatie- en pr-bureau Smith Communicatie. Het initiatief wordt o.a. ondersteund door Eventbranche.nl. Voor meer info zie hier.

1 juli 2020: 'LIVE AGAIN!'
1 juli 2020 is het moment waar iedereen in de eventbranche naartoe leeft: dan zijn zakelijke evenementen voor 100 personen weer toegestaan. Om die reden organiseert een consortium van eventprofessionals het congres 'LIVE AGAIN!' Doelstelling is om deelnemers te laten ervaren hoe, met inachtneming van alle overheidsregels, er weer een goed, inhoudelijk congres kan worden georganiseerd, compleet met een plenair programma, break-out sessies en (op gepaste afstand) netwerken. 
'We willen met dit initiatief een positief signaal geven en iedereen laten zien hoe belangrijk het is, voor zowel de sector, als de economie, om weer live bij elkaar te komen bij eventlocaties', aldus Tom Verhaar namens het consortium. 'Wij doen dat in Den Haag, waar de beslissingen worden genomen, en wel op de eerste dag dat het kan, op 1 juli 2020, voor de hele branche, voor het hele land! Het is immers van groot belang voor BV Nederland dat we elkaar weer goed en veilig live kunnen ontmoeten om zaken te doen.'
Het ochtendprogramma is deels op uitnodiging en bedoeld voor medewerkers van overheden en corporates die eindverantwoordelijk zijn voor de organisatie van congressen en businessevents. Het middagprogramma wordt speciaal georganiseerd voor de evenementenbranche.

Hybride evenement
'LIVE AGAIN!' is een gratis en hybride congres, dat tevens online wordt uitgezonden en waarbij de sprekers na afloop van hun livebijdrage aanschuiven in de speciale webcast studio. Indien er op 1 juli meer mensen aanwezig mogen zijn, dan kan het aantal fysiek aanwezige congresbezoekers opgeschaald worden. Mochten de richtlijnen worden teruggeschroefd naar een maximum van bijvoorbeeld 50 personen, dan kunnen de overige deelnemers het congres online volgen. Het eerste livecongres van Nederland op 1 juli 2020 gaat dus sowieso door. Geïnteresseerden kunnen zich nu al aanmelden via www.liveagain.nl en horen spoedig of ze tot de aanwezige live bezoekers behoren. 


De speciale webcast studio in de Fokker Terminal © Fokker Terminal

Initiatiefnemers
'LIVE AGAIN!' is een initiatief van een aantal bedrijven uit Den Haag dat al jarenlang met elkaar samenwerkt en veel ervaring heeft in de evenementensector. Ondanks het feit dat al deze bedrijven nu zelf ook met omzetdaling te maken hebben, willen ze met dit congres op 1 juli 2020 de evenementensector weer op gang brengen en overheden en bedrijven aansporen om dit najaar nog hun zakelijke events in te plannen. De initiatiefnemers zijn de Fokker Terminal, audiovisueel & online specialist Aveq, congres & eventcateraar Mood4Food en organisatie- en PR bureau Smith Communicatie. Het initiatief wordt o.a. ondersteund door Eventbranche.nl.
(PvWK)

 

Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken