[NMW] Caroline van Turennout (Zeeman): 'Onze merkstrategie is relevant voor marketeers'

[NMW] Caroline van Turennout (Zeeman): 'Onze merkstrategie is relevant voor marketeers'
 • B2b
 • 16 jul 2020 @ 11:16
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • Congres

Caroline van Turennnout, verantwoordelijk voor de marketing, communicatie en e-commerce bij Zeeman is een van de topsprekers van de Nima Marketing Week. Zij presenteert op woensdag 2 september om 13.30 uur in de Copraloods. We bellen even kort met haar.

Waar gaat jouw bijdrage over?

‘Ik vertel het achtergrondverhaal van hoe Zeeman met de langlopende campagne 'Zeeman. Zo eenvoudig kan het zijn' is omgegaan en hoe die de ogen heeft geopend van nieuwe klanten.’

Waarom is jouw sessie een aanrader?

‘Ik ga in mijn presentatie niet alleen in op de cases, want die kun je ook zelf opzoeken, zoals de Effiecase 2018, maar juist ook op het ontstaan van de merkstrategie en het bewaken van de consistentie in het verhaal. Dat kan relevant zijn voor marketeers die zelf hun merk willen aanscherpen.’

Hoe is Zeeman de coronacrisis aan het doorkomen?

‘Het gaat in Nederland heel goed. In de andere 6 landen waar onze winkels weken dicht zijn geweest vanwege corona, zijn we toch ook tevreden met hoe het nu gaat.’

Ik richt mij in de komende maanden vooral op het bewaken van de consistentie van het Zeeman-verhaal en hoe we steeds nieuwe invalshoeken hiervoor kunnen vinden

Wat waren belangrijke marketingbesluiten inzake corona?

‘Onze afdeling is ook verantwoordelijk voor interne communicatie, dus daar ging in eerste instantie alle aandacht naar uit. Er is snel een interne app gelanceerd en vanuit onze ceo Erik-Jan Mares zijn we videoboodschappen gaan brengen om iedereen betrokken te houden. Voor onze klanten bleven we goed zichtbaar. De ondergoedcampagne in mei ging door, maar is door onze eigen klanten vanuit huis opgenomen. Dat werkte heel goed. Ook in e-mail en sociale media bleven we continu aanwezig. Wel hebben we de uitingen rondom de kindercollectie moeten verschuiven in de landen waar de winkels dicht waren. Eén merkactvatie is naar het najaar verplaatst.’

Wat is voor jou de komende 5 maanden de marketingfocus en waarom?

‘Ik richt mij vooral op het bewaken van de consistentie van het Zeeman-verhaal en hoe we steeds nieuwe invalshoeken hiervoor kunnen vinden. Daarnaast aandacht voor hoe we het mensen eenvoudiger kunnen maken om in de winkels, maar ook online een Zeeman-aankoop te doen.’

 

Nima Marketing Week 2020 vindt plaats op 1, 2 en 3 september in DeFabrique in Utrecht. Deze ruim opgezette locatie biedt genoeg ruimte om gedurende 6 dagdelen op 1,5 meter bezoekers te ontvangen en zo de RIVM-maatregelen goed te handhaven. Ben jij er ook bij op 1,2 of 3 september? Meerdere dagdelen of dagen? Offline of online, allebei? Schrijf je nu in via nimamarketingweek.nl.

 

 

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken