Jurjen Worp van Makro: 'Eén set persona's voor het hele bedrijf'

Jurjen Worp van Makro: 'Eén set persona's voor het hele bedrijf'
 • B2b
 • 8 jun 2022 @ 08:32
 • Link
 • Nanny Kuilboer
  Nanny Kuilboer

  redactie MarketingTribune
  BBP Media - MarketingTribune
 • Marketing

Jurjen Worp is Directeur Marketing & Communicatie van zelfbedieningsgroothandel Makro spreekt tijdens Nima Marketing Day 2022 over de inzet van persona’s. Een korte kennismaking.

De titel van zijn presentatie is: Persona’s? Doe het groots! ‘Bij Makro doen we de dingen ‘groots’. Zo ook toen CMO Jurjen Worp besloot de klant nu echt centraal te zetten in de strategie. Worp: ‘Dat is nog niet makkelijk in een organisatie waar vooral gestuurd wordt op salesdata en met klanten in zoveel verschillende vormen: van ZZP’er tot een professionele inkoper, van een sportschoolhouder tot een chefkok.’ Samen met Ralph Poldervaart van Persona Company ging Worp aan de slag om één set persona’s te maken voor het hele bedrijf. Worp: ‘Vanuit de drijfveren van elke klant, volledig geïntegreerd in de salesdata en herkenbaar voor al die verschillende afdelingen. De reis duurde iets langer dan gepland, maar groots is het geworden!’

Makro wil relevanter worden voor de verschillende doelgroepen

Makro is al meer dan 50 jaar actief als groothandel in Nederland en onderdeel van Metro dat in bijna 30 landen in Europa present is. Worp: ‘Ik hou van retail, snelle transformaties en merkdenken en dat komt bij Makro allemaal samen.’
De concurrenten van Makro bevinden zich niet alleen in de hoek van Sligro en Hanos, maar ook Jumbo en AH bewegen zich richting de B2B-markt. Worp: ‘Makro is een puur Hollands merk met een enorme naamsbekendheid en relevanter worden voor de verschillende doelgroepen is mijn drijfveer. Onze zeventien winkels en onze Foodservice Delivery groeien hard.’

Hét marketingfestival voor en door marketeers

Op donderdag 16 juni 2022 staan marketeers in de spotlights. Topsprekers delen hun eigen verhalen over marketinguitdagingen, die soms geweldig uitpakten en soms wat minder, maar waar je altijd iets van opsteekt. DeFabrique in Utrecht fungeert wederom als ‘festivalterrein’ voor Nima Marketing Day. Koop nu je kaartje met korting!

Nanny Kuilboer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken