Nieuwe campagne onderstreept sociale gezicht de Volksbank

Nieuwe campagne onderstreept sociale gezicht de Volksbank
 • Bureaus
 • 14 sep 2023 @ 10:53
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • Geen tag

Het moederbedrijf van vier banken (SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen) wil met de campagne laten zien dat zij oog heeft voor wat er gaande is in de samenleving en de handen ineenslaat om bij te dragen aan oplossingen.

En hoewel ieder merk een andere maatschappelijke focus heeft, delen de banken naar eigen zeggen ‘kennis, expertise en daadkracht met hetzelfde doel: Nederland beter maken.’ Daarbij gelooft de Volksbank in de kracht van de optelsom, hoe meer mensen geholpen worden, hoe groter de maatschappelijke impact.

‘Met de campagne laten we zien dat de Volksbank verder kijkt dan haar eigen belang en dat we een bank zijn voor alle Nederlanders. Met onze vier bankmerken werken we elke dag aan oplossingen om pijnpunten bij mensen weg te nemen. Dat doen we door de handen ineen te slaan kennis en expertise te delen. Op die manier willen we helpen positieve maatschappelijke veranderingen voor mensen in gang te zetten en Nederland een stukje beter te maken,’ aldus Marijne Joosten, Manager Corporate Marketing bij de Volksbank.

Actuele financiële problemen

In de campagne vertellen gewone mensen met verschillende achtergronden met welke actuele financiële problemen ze in deze tijd worstelen en vragen ze zich kritisch af waarom dat niet anders kan. Onder het motto (pay-off) ‘Beter voor elkaar’ laat de Volksbank in de campagne vervolgens zien deze problemen te onderkennen en voortdurend aan oplossingen te werken waar mensen echt iets aan hebben. In tegenstelling tot de trend van het digitaliseren van contactmomenten houdt de Volksbank een netwerk open van zeshonderd vestigingen van SNS en RegioBank.

Blauwe bankje

Net als in de vorige campagnes is er weer een rol weggelegd voor het blauwe bankje. De bank staat volgens de Volksbank ‘symbool voor een plek waar iedereen op kan plaatsnemen en die verbindt.’
 

Bekijk de film in het vebnster hieronder.

Credits campagne:

Opdrachtgever: de Volksbank

Reclamebureau: Selmore Creative Agency

Digital en content bureau: Born05

Mediabureau: Wavemakers

Productiemaatschappij: Czar

Regisseur: Kay Lindhout

Voice-over: Everon Jackson Hooi

Offline edit: Erik Edit

Grading: Joppo / De Grot

Muziek: Ruben Samama

Geluid: Public AudioSjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken