[live] Nederland wint Grand Prix bij Epica 2023 - ziehier de reel met alle winnaars

[live] Nederland wint Grand Prix bij Epica 2023 - ziehier de reel met alle winnaars
 • Bureaus
 • 7 dec 2023 @ 11:54
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • CreatieAwards

Beoordeeld door 150 internationale vakjournalisten, sorteert creativiteitsprijs 'Epica' sinds 1987 een bijzondere eigen lijst winnaars op basis van creativiteit. De longlist bevat de beste internationale beeldtaal en wint later meestal ook op andere festivals. Laaf je aan prachtig werk en kijk de Gouden casefilms hier terug.

MarketingTribune zat in de eindjury en maakte zich o.a. sterk voor de Nederlandse inzendingen. Dat leidde tot tien Nederlandse nominaties, plus maar liefst zeven keer Brons, vijf Zilver en een keer Goud, met kans op een Grand Prix. Vanavond wordt ook live de Agency of The Year en het Network of The Year bekend gemaakt. Een uitgebreider verslag van de 'oogst' van 2023, de trends en de ervaring van ons jurylid Peter van Woensel Kooy volgen in MarketingTribune print. Behalve MT waren onder meer Adage, Campaign, Adweek, Creative Review, W&V, Pub, en Stratégies bij de Grand Jury betrokken, die de afgelopen week in Brussel bijeen kwam en via een videoverbinding contact legde voor beraad met de vakgenoten/juryleden verzameld in New York. In de show van vanavond komen de casefilms van de internationale Golds en Grand Prixes langs, 'kortom een heerlijk avondje kijkplezier' zo belooft de Epica organisatie. Een dag later worden de Silver en Bronze winnaars live gezet. Iedere prijswinnaar krijgt ook persoonlijk bericht vanuit Parijs, waar de organisatie zetelt.

Online ceremonie
'Not as glamourous as having people come on stage pick up their prize like we used to do, but the upside is that creatives from even the most remote corners of the globe can connect and watch great films and case studies in full', legt Nicolas Huvé over de voordelen van een online ceremonie uit en zo is het maar net: relevant sinds Epica geen puur Europese prijs meer is maar 'global entries' trekt. Huvé is Operations Director bij Epica Awards. Kijk de live ceremonie kosteloos terug via het venster hieronder, vol met prachtige casefilms die wereldwijde topcreativiteit belichten en eren. Of kijk op een later moment. Lesmateriaal, inspiratiemateriaal en goed om te weten hoe hoog internationaal de lat ligt, ook van je concurrent. Dat kan ook via deze link (YouTube).
(PvWK)

Lees hier meer over EpicaPeter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken