5PM breidt uit met videoproductietak

5PM breidt uit met videoproductietak
 • Content
 • 29 jun 2020 @ 07:01
 • 21761 x gelezen
 • Link
 • Lucas Boon
  Lucas Boon

  redacteur
  BBP Media - MarketingTribune
 • YouTubeContentVideo

YouTube-bureau 5PM uit Amsterdam breidt uit met een nieuwe videoproductietak genaamd Studio Catwise. De productiestudio wordt geleid door Frank de Wit (rechts), afkomstig van EndemolShine.

Foto: Jelmer Wind (l) en Frank de Wit van 5PM en Studio Catwise.

Studio Catwise gaat zich richten op het produceren van data-gedreven YouTube-content voor merken en publishers en werkt inmiddels voor onder meer Amazon Prime Video, HP, KPN, Legends of Gaming en Pokerstars. Frank de Wit werkte hiervoor acht jaar bij EndemolShine als onder meer producent en creatief strateeg.

Jelmer Wind, mede-oprichter van 5PM, zegt: '5PM helpt merken succesvol gebruik te maken van YouTube. We adviseren onze klanten op basis van data om content te maken en niet alle externe videoproductiepartijen zijn hierop gericht. Het is voor ons daarom een logische stap om zelf een videoproductiebedrijf op te richten, waarmee onze klanten het volledige pakket kunnen aanbieden. Met Frank hebben we de juiste klik. Hij is een van de betere videoproducenten die we kennen en heeft veel ervaring met videoproducties. De samenwerking was daarom snel beklonken.'

Frank de Wit voegt toe: 'Ik heb al lang de ambitie om een productiebedrijf op te richten dat niet op basis van onderbuikgevoel of persoonlijke voorkeuren video's produceert, maar op basis van research en harde data. De kans deed zich nu voor om dit samen met 5PM te doen, dat inmiddels verantwoordelijk is voor het succes op YouTube van aantallen merken. Meteen de eerste week al tekenden we de eerste klanten, daar bleek behoefte aan te zijn.'

Lucas Boon

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken