Bente van Santvoort wint Bunzl Food Packaging Award

Bente van Santvoort wint Bunzl Food Packaging Award
 • Design
 • 26 apr 2016 @ 08:28
 • Link
 • Redactie Design
  Redactie Design

  Redactie
  MarketingTribune
 • AwardsPackaging design

Bente van Santvoort, tweedejaars studente Food Design & Innovation aan de HAS Hogeschool Den Bosch, heeft de Bunzl Food Packaging Award 2016 gewonnen, die recent voor de 9de keer werd uitgereikt. Haar ontwerp voor een koekjesverpakking is volgens de vakjury origineel en praktisch in gebruik, biedt de koekjes een betere bescherming dan de meeste verpakkingen en heeft een ambachtelijke uitstraling. Bunzl Retail & Industry, leverancier van onder meer verpakkingen en disposables, gaat nu testen of het concept op de markt gebracht kan worden.

De opdracht aan de tweedejaarsstudenten van de HAS was een verrassende koekjesverpakking te ontwikkelen.

Mariska Zweden van Bunzl: ‘Het koekschap in de supermarkt heeft al jaren dezelfde uitstraling. We zien weinig vernieuwing en onderscheid tussen de verschillende merken en prijsklassen. Daarnaast is er vaak sprake van breuk tijdens transport, waardoor de koekjes niet mooi kunnen worden gepresenteerd in het schap en minder goed worden verkocht.’

Bente van Santvoort: ‘Het was een grote uitdaging om alle aspecten van de opdracht te verwerken in één concept. Ik heb verschillende eigenschappen van food- en non-foodverpakkingen, zoals uitstraling en bescherming, met elkaar gecombineerd in dit concept. Daarnaast heb ik de verpakking extra waarde meegegeven doordat deze ook te gebruiken is als presentatieplateau.’

De Bunzl Food Packaging Award wordt uitgereikt sinds 2007 en is een samenwerking tussen HAS Hogeschool Den Bosch en Bunzl. Jaarlijks schrijft Bunzl een opdracht uit aan de studenten van de opleiding Food Design & Innovation met als doel de creativiteit van de studenten te combineren met de praktijkkennis van de juryleden en zo een concept te ontwikkelen dat niet alleen origineel is, maar ook realiseerbaar. De vakjury bestond dit jaar uit Kees Pater en Leon van den Heuvel van Koekjesbakkerij Veldt, Ronald Zwaga van Zalpak & Straatman en Ewald Bouwmeister en Mariska Zweden van Bunzl Retail & Industry.

Redactie Design

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Meest gelezen

Laatste Nieuws


 • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken