Miele wast, strijkt en bezorgt

Miele wast, strijkt en bezorgt
  • Food-en-retail
  • 20 feb 2019 @ 10:50
  • Link
  • Sjaak Hoogkamer
    Sjaak Hoogkamer

    hoofdredacteur
    MarketingTribune
  • Innovatie

Miele lanceert Miele Laundry Club, een wasservice die de was van klanten gratis ophaalt en binnen 48 uur schoon en gestreken weer thuisbezorgd. De wasservice is op dit moment voorlopig beschikbaar in Amsterdam.

Naar verwachting zal de service later dit jaar naar andere steden worden uitgebreid.

Met 120 jaar ervaring in wassen beschikt Miele Laundry Club over de beste apparatuur en eigen was experts die de kleding van klanten perfect schoon krijgen en langer mooi weten te houden. De nieuwe wasservice sluit aan bij de ambities van Miele om de consument optimaal te kunnen bedienen in al haar behoeften rondom wassen.

Nieuwe diensten

Stefan Verhoeven, Managing Director Miele Nederland: ‘Wij zien een verschuiving in de markt van product naar service en naar uitbesteding van diensten om tijd te besparen. Miele Laundry Club sluit naadloos aan op deze trends. Wij willen het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk maken om de was te doen, zodat er meer vrije tijd over blijft voor leuke dingen. Met dit soort initiatieven willen we oplossingen bieden die passen bij de behoeften van onze klanten.’

Eerder al introduceerde Miele de Laundrette: een gemeenschappelijke wasruimte in studenten- en starterswoningen voorzien van Miele apparatuur. Ook werkt Miele samen met Bundles, die wasmachines en drogers op basis van pay per use aan particulieren levert.

Strijken

Miele Laundry Club is een initiatief van Miele Nederland B.V. in samenwerking met startup studio Aimforthemoon. Na een succesvolle pilot in Amsterdam, wordt het concept dit jaar breder uitgerold. ‘Tijdens de pilot bleek dat klanten vooral het strijken uit handen willen geven. De wasservice wordt veel ingezet voor overhemden en fijne kledingstukken, maar bijvoorbeeld ook na de vakantieperiode voor wintersportkleding,’ zegt Jos Werner, Manager van Miele Laundry Club.

Alle bestellingen in Amsterdam worden per bakfiets geleverd door Cycloon Post & Fietskoeriers. De bakfiets is voorzien van een speciale rail om gestreken overhemden en pakken hangend te bezorgen.

 

Sjaak Hoogkamer

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken