Leppa toont veerkracht en lanceert wintervariant Lepski

Leppa toont veerkracht en lanceert wintervariant Lepski
 • Food-en-retail
 • 21 dec 2020 @ 08:38
 • 21037 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • FoodMarketing

De aangescherpte maatregelen vragen om veerkracht, zeggen de ondernemers achter Leppa. Zij lanceren een nieuwe winterdrank-concept, binnen minder dan 1 dag.

Speciaal voor de kerst, en alleen dit jaar, lanceren de ondernemers achter Leppa en Oyester44een try-out van Lepski - de wintereditie van Leppa. Lepski is een soort mulled apple wine: warme vodka met appel. Glühwein, maar dan lekkerder. En ‘beter’, dat ook nog. 'Lepski wordt namelijk gemaakt van de natuurlijke zilte vodka Oyester44 en het sap van appelschilletjes en klokhuizen. Zonder toegevoegde suikers en andere troep is Lepski een warme, gezonde winter variant voor Glühwein', vertelt Liselotte van der Lugt, co-founder van Leppa.

Toen Glühwein verkopen vorige week opeens ‘illegaal’ werd besloten de ondernemers de horeca te helpen: een lege unieke liter fles vodka - met dop, jawel - om de warme Lepski in te verkopen. Probleem opgelost. Althans, dat dachten ze. Want tsja, toen kwamen de nieuwe maatregelen van afgelopen dinsdag om de hoek kijken. Door de enthousiaste reacties van de horecapartners van de drankmerken besloten de ondernemers het over een andere boeg te gooien. Geen probleem, want door de afgelopen tijd hebben ze snel leren schakelen, aldus het team. In plaats van gesloten literflessen bieden Rutger Homan, Liselotte (Leppa) en Chris Liebau (Oyester44) winterglow pakketten aan, met daarin een DIY-kit om Lepski te maken. 'Dat is het spannende van deze tijd als ondernemer, je probeert wat nieuws, maar de volgende dag heb je alweer met andere maatregelen rekening te houden. Logisch en we doen natuurlijk alles wat nodig is om corona te bestrijden. Het maakt ons juist inventief: challenge accepted - keer op keer', zegt Homan, founder Leppa.

Vijf jaar geleden dronk Rutger in Shoreditch uit Londen ‘mulled apple juice’. Ook is warme appelsap met vodka in veel wintersportgebieden favoriet voor de après-ski. De link tussen de oer-Hollandse merken Leppa en Oyester44 was snel gemaakt: de merken gebruiken beide alleen maar natuurlijke producten en worden met veel liefde (hand-) gemaakt. Bovendien bestaat de sap van Leppa uit schilletjes en klokhuizen én worden er geen suiker en conserveringsmiddelen toegevoegd.

'En dat is een hele mooie combinatie met mijn ziltige Zeeuws-Brabantse vodka. Het is sowieso leuk om een "bewuste" winterse cocktail te maken in samenwerking met Leppa, maar het is vooral ook heel erg lekker. Ik wist dat mijn vodka met appelsap heel goed smaakt, maar warm smaakt het nu nog beter', reageert Chris Liebau, founder Oyester4.

De pakketten
Het doel van de actie is volgens Leppa om een warme kerst te bieden. 'Voor families, in kleine groepen, bij een kampvuur thuis en voor een wandeling door de stad.' De pakketten zijn daarom tegen een volgens de makers scherpe prijs van €29,95 te bestellen. Lepski wordt in DIY pakketten thuis bezorgd. 'Leuk als warm kerstcadeautje - om het kerstdiner wat op te spicen of rond het kampvuur met oud en nieuw bijvoorbeeld. De Lepski pakketten (met daarin 50cl Oyester44 vodka, Leppa, kaneel en gebruiksaanwijzingen) zijn te bestellen via deze link. 'Voor complete Lepski verkoopmogelijkheden - inclusief verpakking met dop - kunnen horeca ondernemers contact opnemen met Rutger Homan. Maar let op hè, lieve klanten, wel bestellen en door-skieën.'

Lepski is alleen deze winter verkrijgbaar. De prijs per pakket excl. bezorgkosten bedraagt €29,95.
(PvWK)

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken