NU.nl komt met dagelijkse Olympische talkshow

NU.nl komt met dagelijkse Olympische talkshow
 • Media
 • 28 jan 2014 @ 11:55
 • Link
 • Redactie Media
  Redactie Media

  Redactie
  MarketingTribune
 • MediaJournalistiekOnline

NU.nl zendt tijdens de Olympische Spelen een dagelijkse talkshow uit. Vanaf 7 februari wordt er in het programma NUtalk Winterspelen iedere dag een kwartier vooruitgeblikt op de gebeurtenissen in Sotsji.

Het programma (dagelijks vanaf 6.30 uur te zien op NU.nl) is een Olympische gids die ook scherp in de gaten houdt wat sporters en supporters op social media doen. De mooiste foto’s, video’s en meest bijzondere en opvallende tweets worden behandeld. NUtalk vertelt wie je moet volgen op Twitter en welke Instagram-accounts de moeite waard zijn. Daarnaast staat het programma via Skype in contact met verslaggevers en sporters in Sotsji.

NUtalk Winterspelen is zowel op de website als mobiel on demand te bekijken. Het programma wordt dagelijks geproduceerd door &Samhoud Media in partnership met zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea en opgenomen in &Samhoud Places, het restaurant van het consultancybedrijf in Amsterdam. De presentatie is in handen van oud-zwemmer en Olympisch medaille winnaar Johan Kenkhuis. 

Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NU.nl: 'Met dit programma bieden we onze 3,5 miljoen dagelijkse bezoekers tijdens de Spelen iets bijzonders. NUtalk Winterspelen is niet alleen de nieuwsupdate die mensen van NU.nl gewend zijn, het is ook een gids voor de dag die zorgt dat je niets hoeft te missen.”

Initiator van het programma is Jip Samhoud, oprichter van &Samhoud Media. 'Ik geloof erg dat de toekomst van media online ligt. Alles laat zien dat we midden in de verschuiving van traditionele tv naar online zitten.'

Walter de Reus, brandmanager van Zilveren Kruis Achmea: 'Wij zien als merk een steeds belangrijkere rol voor contentmarketing weggelegd. Wij zijn het partnership met dit programma aangegaan omdat we geloven in deze nieuwe manier van communicatie. Zilveren Kruis is partner in sport van NOC*NSF. Wij hopen op een programma dat de sportieve en gezonde kant van de spelen laat zien en de Nederlander mede inspireert gezond te leven.' 

NUtalk: Winterspelen wordt vanaf 7 februari op werkdagen uitgezonden tot 22 februari. De talkshow is in zijn geheel te bekijken, maar alle items zijn ook los beschikbaar. De opnamelocatie, &samhoud places, wordt omgedoopt tot Olympische lounge waar bezoekers dagelijks opnames en live wedstrijden kunnen volgen.
NU.nl pakt tijdens de Olympische Spelen uit met een dossier, daarin staan naast verslagen van de belangrijke evenementen ook reacties, statistieken, video’s en foto’s uit Sotjsi.Redactie Media

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken