Gouden Televizier-Ring 2019: Meiland, Robinson of Beste Zangers?

Gouden Televizier-Ring 2019: Meiland, Robinson of Beste Zangers?
  • Media
  • 26 sep 2019 @ 16:52
  • Link
  • Jeroen Mirck
    Jeroen Mirck

    Redacteur
    MarketingTribune
  • EntertainmentTelevisieAwards

Beste Zangers, Expeditie Robinson en Chateau Meiland zijn de drie tv-programma's die dit jaar strijden om de Gouden Televizier-Ring. Opvallende individuele genomineerden zijn André van Duin en de bij AvroTros vertrekkende Eva Jinek.

De publieksprijzen voor de tv-wereld wordt uitgereikt op woensdag 9 oktober. De nominaties werden donderdagmiddag bekendgemaakt via video's op het Instagram-account van de organisator.

Voor Martien Meiland van het SBS6-programma Chateau Meiland is het de allereerste nominatie. Hij is ook bekend van het populaire maar nooit genomineerde 'Ik vertrek'.

De andere twee programma's zijn al eerder genomineerd geweest, maar wonnen de prijs nog nooit. Expeditie Robinson van presentator Dennis Weening, het survivalprogramma van RTL4, viste al vier keer achter het net. Het NPO-programma Beste Zangers, met als presentator Jan Smit, werd ook al in 2017 genomineerd.

Zilveren Televizier-Ring

Naast deze hoofdprijs worden op het Televizier-gala ook prijzen uitgereikt in andere categorieën. De nominaties werden eerder deze week al bekendgemaakt. Voor de Zilveren Televizier-Ster Man zijn dit jaar Beau van Erven Dorens, André van Duin en Arjen Lubach genomineerd. Vorig jaar won Van Erven Dorens, die inmiddels ook een eigen talkshow heeft.

Voor de Zilveren Televizier-Ster Vrouw, de prijs voor de beste presentatrice, zijn Chantal Janzen, Eva Jinek en Floortje Dessing genomineerd. Voor Janzen is het de zevende nominatie. Ze won vier keer.

Vorig jaar werd de Gouden Televizier-Ring gewonnen door Beau van Erven Dorens met het programma Beau Five Days Inside. Een jaar eerder won Zondag met Lubach, ten koste van onder meer Expeditie Robinson.

Eerdere winnaars van Televizier-Ring

2010 - De TV Kantine (RTL4)
2011 - Voetbal International (RTL7)
2012 - The voice of Holland (RTL4)
2013 - Wie is de Mol? (Avro)
2014 - Flikken Maastricht (Tros)
2015 - SynDROOM (RTL4)
2016 - Floortje naar het einde van de wereld (Vara)
2017 - Zondag met Lubach (VPRO)
2018 - Beau Five Days Inside (RTL4)

Jeroen Mirck

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken