Gouden Televizier-Ring Gala 2022 eert Nederlandse tv

Gouden Televizier-Ring Gala 2022 eert Nederlandse tv
 • Media
 • 7 okt 2022 @ 20:31
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • TelevisieCase Study

Een perfect geproduceerde show vanuit Koninklijk Theater Carré te Amsterdam vormde een hommage aan 's lands beste tv. De Gouden Televizier-Ring werd gewonnen door Even tot Hier. Het overzicht met alle winnaars.

Even tot Hier
Jeroen Woe en Niels van der Laan vaagden volgens Avro Tros-uitgeverij Bindinc met 'Even tot Hier' de concurrentie weg. Ze kregen 70% van de stemmen van het Nederlandse publiek. BNN Vara is de omroep achter Even tot Hier.

Tim Hofman
Tim Hofman won voor de tweede keer in zijn carrière de Televizier-Ster voor beste presentator. Tim verscheen in een opvallend leren jasje op het podium. De eerste keer was toen hij de allereerste Impact Award kreeg voor de aflevering van #BOOS over The Voice of Holland, waarover ook MarketingTribune publiceerde. Zijn talkshow Over Mijn Lijk is ook van BNN Vara.

Frank Lammers
Eindelijk mocht Frank Lammers dan een 'Ster' in ontvangst nemen, schrijft Televizier.nl. 'Mister Jumbo' kreeg de meeste stemmen in de categorie Televizier-Ster Acteur. Frank was helaas niet op het Gala maar hij was wel bijzonder verguld met z'n award, zo bleek uit een speciaal filmpje. Hij kreeg de award voor Undercover op Netflix.

Robbert Rodenburg
Robbert Rodenburg ging er met de Televizier-Ster Online-Videoserie vandoor, voor zijn interviewprogramma Open Kaart op YouTube waarin hij bijzondere gasten bevraagt. 

Soy Kroon
Ook Soy Kroon kon zijn avond feestelijk afsluiten, stelt Televizier. De acteur, zanger en presentator ging er namelijk vandoor met de Televizier-Ster Talent. Hij haalde tijdens de stemperiode meer stemmen binnen dan zijn concurrenten Giel de Winter en Splinter Chabot. Humoristisch was hoe hij vertelde over zijn rol als Jezus, die nu wordt bekroond voor The Passion, KRO-NCRV en voor Make Up Your Mind op RTL 4.

Jeugd
Presentatrice Anne-Mar Zwart hield een ontroerde speech nadat bekend werd dat Hallo, Ik heb Kanker de Televizier-Ster Jeugd had gewonnen. Dit programma was op de EO te zien.

Prettig om te kijken
Qua kijkcijfers moest Het Gouden Televizier-Ring Gala 2022 enkel Het Journaal van 20:00 uur voor zich dulden (ruim 1,7 miljoen). De zeer professionele uitzending liet -net als bij het recente Songfestival vanuit Rotterdam- goed en met allure zien waartoe tv-makend Nederland in staat is. De keurig en spectaculair geklede genodigden vormden samen met de presentatoren, entertainers en gehuldigden een mooi tableau, waarnaar het in combinatie met de tv-fragmenten een genoegen was om te kijken.
(PvWK, bron: Bindinc)

Lees hier meer over het 57e Gouden Televizier-Ring Gala 2022Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken