Online muziekwinkel Vinylclub.nl speelt in op retro trend

Online muziekwinkel Vinylclub.nl speelt in op retro trend
  • Online
  • 8 jan 2016 @ 10:16
  • Link
  • Redactie Online
    Redactie Online

    Redactie
    MarketingTribune
  • E-commerceWebwinkel

De vinylclub maakt vandaag zijn, naar eigen zeggen op veler verzoek, een comeback. Deze website levert LP's aan de consument tegen een prijs die gelijk ligt aan de inkoopprijs van platenwinkels en muzieksites. De webshop deed eerder in 2013 een poging, maar dat mislukte toen vanwege tegenvallende verkoopcijfers.

Hiermee speelt de Vinylclub in op de sterke groei van de vinylverkopen in Nederland. Ondanks de sterke groei in verkopen zijn de prijzen niet gedaald. De Vinylclub geeft muziekliefhebbers de mogelijkheid om hun collectie voordelig uit te breiden. 'Online is het nog steeds bijna onmogelijk om tegen redelijke prijzen LP's te kopen. Wij combineren het gemak van online winkelen met een compleet en voordelig aanbod. Ons doel is om het kopen van vinyl weer leuk te maken', aldus mede-oprichter Martijn Geurts.

De Vinylclub levert aan leden die 9,95 euro lidmaatschap betalen per maand LP's en CD's tegen de prijs waarvoor winkels en andere muzieksites ze inkopen van platenmaatschappijen en distributeurs. Hierdoor is het lidmaatschapsgeld gemiddeld al na 1 aankoop per maand terugverdiend. In januari ontvangen nieuwe leden bovendien een gratis linnen Vinylclub platentas bij hun eerste bestelling.

Volgens mede-oprichter Matthijs van Ewijk was de markt in 2013 nog niet rijp voor De Vinylclub, maar zijn de verkopen van vinyl dusdanig aangetrokken dat de tijd daar nu wel rijp voor is. ‘De Vinylclub is ontstaan als hobby project van een aantal muziekliefhebbers. De eerste Vinylclub site hebben we in de zomer van 2013 geïntroduceerd. De markt was er op dat moment nog niet rijp voor. Het laatste jaar zien we echter dat de vinyl verkopen verdubbeld zijn. De vraag en het aanbod is beter dan ooit” “Ook wij zijn nu klaar voor de volgende stap. Met een verbeterde website, snelle levertijd en completer aanbod kunnen we nog meer muziekliefhebbers de mogelijkheid geven om meer vinyl te kopen voor hun geld’.

De Vinylclub heeft heeft ruim 100.000 lp's beschikbaar, 500.000 cd's en 70.000 films. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website

Redactie Online

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken