Hoe maak je je online video nog beter?

Hoe maak je je online video nog beter?
  • Online
  • 8 jul 2014 @ 08:27
  • Link
  • Koen van der Donk
    Koen van der Donk

    Mede-oprichter
    Playforward en Animators
  • Video

De mogelijkheden voor het maken van een online video zijn divers. Opnames maken op locatie, een stemacteur, goede muziek. Maar daar hoeft het niet te stoppen. Er zijn nog veel meer mogelijkheden om een online video extra aantrekkelijk te maken. In dit artikel bespreek ik er een aantal.

Luchtopnames
Luchtbeelden hebben zeker het wow-effect. Maar naast het prachtige vogelperspectief, denken we bij luchtopnames ook altijd aan de kosten. En ja, het is relatief kostbaar. Toch is het maken van luchtopnames een stuk toegankelijker geworden dankzij de komst van de videodrone. Dit is een op afstand bestuurbare helikopter met daaronder een camera die prachtige beelden schiet. Heb je budget dan zou ik het maken van luchtbeelden zeker overwegen. Je video krijgt er extra elan van en maakt extra impact en doordat je het niet vaak ziet valt het extra op.

Super slow motion
Een super slow motion is geen gewone slow motion. Een super slow motion maak je met een hogesnelheidscamera. Deze ‘super’camera filmt met 200 frames per seconde, bijna 10 keer zo veel als een gewone camera maakt. Perfect voor het maken van slow motion-beelden, want bij een slow motion vertraag je het beeld en hierdoor moet je met hetzelfde aantal frames meer tijd overbruggen. En dat ga je zien, maar met een hogesnelheidscamera heb je daar geen last van, omdat je simpelweg meer beelden schiet per seconde. Een super slow motion loopt hierdoor heel soepel en kun je ook veel meer vertragen. Het ziet er fantastisch uit en trekt je klant de online video in. Ook een goede manier om extra impact te maken dus.

Steadicam en Jib
Tja, de naam zegt het al: met een steadicam maak je steady shots. Een steadicam is een vest met een stalen frame en een stabiliserende arm met daarop een camera. Het is ideaal om al lopend beeld te maken en geeft het gevoel dat de camera langs zweeft. Het geeft een mooi effect zonder dat het alle aandacht vraag. Heel subtiel dus. Nog een mooie mogelijkheid om zo’n effect te creëren is een Jib, een vrij eenvoudige techniek. Een Jib is een videokraan voor het maken van mooie verticale shots.

Stockmateriaal
Stockmateriaal zijn videofragmenten van een beeldbank. Het is beeldmateriaal dat vrij lastig is om te maken vanwege toestemming, organisatie of kosten. Het kopen van dat beeldmateriaal is dan de snelste oplossing. Je mag bijvoorbeeld niet zomaar filmen in de Rotterdamse haven of op Schiphol. Wil je toch beelden van een internationale haven of vliegveld gebruiken, dan is stockvideo ideaal. Een extra voordeel is dat stockvideo vaak spectaculair beeldmateriaal is. Stockvideo zijn vaak luchtbeelden of slow motions of een time lapse.

Motion graphics
Eenvoudig gesteld zijn motion graphics animaties van grafische vormen, foto’s en tekst. Het brengt veel beweging in beeld en is erg dynamisch. Het ziet er professioneel uit en is perfect om abstracte informatie te visualiseren. Hoe breng je bijvoorbeeld in beeld dat je bedrijf landelijk dekking heeft met dertig locaties in Nederland? Met motion graphics, bijvoorbeeld een kaartje van Nederland met dertig 30 logootjes. Er zijn motion graphics in alle vormen en maten. Zoek maar eens op motion graphics in Google voor inspiratie.

Basis
Hoeveel extra’s je ook gebruikt, zonder goede basis heeft een online video weinig effect. De basis is natuurlijk een goed verhaal en let ook op de lengte van je video (niet te lang!).
 

Koen van der Donk

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken