Koga sponsor van Beat Cycling Club

Koga sponsor van Beat Cycling Club
 • Sponsoring
 • 27 sep 2018 @ 15:17
 • 21129 x gelezen
 • Link
 • Redactie Sponsoring
  Redactie Sponsoring

  Redactie
  MarketingTribune
 • PartnershipSportmarketingSponsorshipSport

Beat Cycling Club slaat vanaf komend wielerseizoen de handen ineen met het Nederlandse fietsmerk Koga, onderdeel van de Accell Group. De naam van Koga zal op het tenue prijken van zowel de weg- als baanploeg van de club.

Daarnaast voorziet Koga niet alleen profrenners van fietsen, maar zal er ook een collectie van replica-modellen worden aangeboden aan de leden van Beat.

Harald Troost, international brand manager bij  Koga: 'Onze ambities voor de toekomst sluiten naadloos aan op de doelstellingen van BEAT Cycling Club, die actief is op de weg én op de baan en inmiddels een grote achterban van recreatieve fietsers heeft.'

Meerjarige ambitie

Volgens Geert Broekhuizen, mede-oprichter van Beat Cycling Club, is de samenwerking gebaseerd op overeenkomstige waarden en visie, zoals het betrekken van wielerliefhebbers bij de professionele wielersport. Broekhuizen: 'Het is fantastisch dat een gerenommeerd merk als  Koga instapt in onze wielerclub en ons verder gaat ondersteunen om de club verder uit te bouwen. Een aanbod van clubfietsen voor onze leden was een van de belangrijkste pijlers tijdens onze zoektocht naar de juiste partner. Koga geeft een geweldige invulling aan deze behoefte, doordat ze een brede doelgroep kunnen bedienen, van de beginnende wielrenner tot Olympische medaille-kandidaten op de baan. We hebben een langetermijnambitie uitgesproken naar elkaar, zodat we de komende jaren samen kunnen doorgroeien naar het hoogst haalbare niveau.'

Project Tokyo 2020

De Beat-wegploeg, uitkomend op continentaal niveau, gaat vanaf komend seizoen gebruik maken van de Koga Kimera disc-framesets. De baanploeg stapt vanaf volgend baanseizoen (2019-2020) over op het nieuw ontwikkelde “Project Tokyo 2020” frame. Dit frame is ontwikkeld om de Nederlandse renners aan medailles te helpen tijdens de volgende Olympische Spelen.  

Baanrenner Theo Bos is heel blij met de samenwerking. 'Ik vind het geweldig om opnieuw samen te werken met Koga. Mijn grootste successen heb ik behaald op een Koga-frame aan het begin van mijn carrière. Ik kijk er enorm naar uit om betrokken te zijn bij de ontwikkeling van de beste sprintfiets, het “Project Tokyo 2020” model.'

Koga (1974) is een premium Nederlands fietsmerk met een sportief karakter, gericht op de gepassioneerde fietsliefhebber. Kenmerkend is de uitzonderlijke gedrevenheid tot innovatie en kwaliteit, waarbij samenwerking met professionele teams en topsporters van essentieel belang is. 

Beat Cycling Club is de eerste organisatie waar professionele wierlerploegen zijn gefundeerd op een clubstructuur voor wielerliefhebbers. De club is opgericht in 2016 en bestaat inmiddels uit meer dan 1400 leden, meer dan 25 partners en is actief in de professionele wielersport met een UCI Continentale wielerploeg en een UCI baanploeg. 

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken