Renault benoemt 3 nieuwe merkambassadeurs

Renault benoemt 3 nieuwe merkambassadeurs
 • Sponsoring
 • 23 jan 2023 @ 16:39
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • Geen tag

Nadat Renault in 2022 een vijfjarige samenwerking is aangegaan met het tennistoernooi van Roland-Garros (French Open), benoemt het merk drie tennissers als nieuwe merkambassadeur, waaronder de Nederlandse Diede de Groot.

De nieuwe ambassadeurs zetten zich volgens Renault ‘in om de waarden en het imago van Renault naar het hoogste niveau van professioneel tennis te brengen.’ Ze zullen ook initiatieven van Renault ondersteunen om de toegang tot sport te bevorderen.

Renault versterkt zijn inzet voor tennis in het kader van ‘Give Me 5’, het MVO-initiatief van het merk dat gericht is op jongeren in achterstandswijken.

Als onderdeel van dit initiatief werden in 2022 drie tennisbanen aangelegd in Marseille, Lyon en Grigy. Met behulp van de ambassadeurs wil Renault het Give Me 5-initiatief internationaal uitbreiden.

‘We zijn verheugd te mogen aankondigen dat Renault deze getalenteerde atleten de komende drie jaar zal ondersteunen. Afgezien van hun sportieve talenten, zijn het vooral hun mentaliteit en hun toewijding aan de menselijke waarden van Renault die ons motiveerde om met hen samen te werken,’ zegt Arnaud Belloni, Global Chief Marketing Officer bij Renault .

Behalve de talentvolle Franse tennisser Luca Van Assche (zie boven) (18) – die in 2021 het toernooi van Roland Garros bij de junioren won zonder een set te verliezen, in december 2022 zijn eerste ATP Challenger-titel won en momenteel de jongste speler is in de top 150 van de ATP-ranglijst – is ook de Canadees Félix Auger-Aliassime (22) benoemd tot ambassadeur van Renault. De huidige nummer 7 van de wereld op de ATP-lijst staat bekend om zijn inspanningen op én buiten de tennisbaan en maakte in 2022 veel indruk door vier verschillende toernooien te winnen.

Speciale aandacht gaat uit naar de derde merkambassadeur die Renault verwelkomt: de Nederlandse rolstoeltennisster Diede de Groot (zie boven) (26). Diede won in 2022 alle vier de grandslamtoernooien in het enkelspel en drie grandslams in het dubbelspel, waaronder Roland Garros (2x).

 

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken