Honderd miljoen voor ondersteuning zorgondernemers

Honderd miljoen voor ondersteuning zorgondernemers
 • Algemeen
 • 21 jan 2015 @ 11:30
 • Link
 • Redactie Zorgmarketing
  Redactie Zorgmarketing

  Redactie
  MarketingTribune
 • MarktwerkingInnovatieOuderenzorgKliniek

Gilde Healthcare, een investeringsmaatschappij gericht op de zorgsector, heeft honderd miljoen euro opgehaald voor een nieuw fonds. Gilde Healthcare Services II zal de groei ondersteunen van zorgbedrijven in de Benelux en Duitsland.

Het fonds gaat zich richten op gespecialiseerde klinieken, ouderenzorg, eerstelijnszorg, ggz, uitbesteding, medische toeleveranciers en andere zorgbedrijven. Met een onderscheidende investeringsstrategie ligt de focus op bedrijven die zich richten op het leveren van betere zorg tegen lagere kosten.

Ondernemerschap
De lancering van het fonds vindt plaats op een moment dat hervormingen en marktontwikkelingen leiden tot meer ondernemerschap in de zorg. Overheidsbudgetten krimpen en banken hebben minder geld beschikbaar voor de financiering van groei. Bedrijven in de zorgsector zijn daarom in toenemende mate afhankelijk van privaat kapitaal voor de financiering van hun groeiplannen.

Jasper van Gorp, managing partner van Gilde Healthcare Services: ‘Wij zijn verheugd met het ophalen van ons nieuwe fonds en in het bijzonder met de sterke basis van gerenommeerde beleggers. We hebben nu meer kapitaal beschikbaar om private zorgondernemingen te ondersteunen. Daarbij richten wij ons op bewezen business modellen en werken wij nauw samen met management teams om de groei mogelijk te maken. We zijn trots een actieve rol te kunnen spelen in het verbeteren van de kwaliteit van de zorg.’

Portfolio
In de afgelopen jaren heeft Gilde Healthcare Services een portfolio opgebouwd van snelgroeiende zorgbedrijven. De investeerder heeft bijvoorbeeld de fysiotherapie keten Fysius Rugexperts ondersteund in haar uitbreiding van dertien naar 26 vestigingen. Stepping Stones kan met een investering van Gilde Healthcare verder groeien als grootste landelijke keten gespecialiseerd in zorgwoningen voor patiënten met dementie. En de investeringsmaatschappij heeft ook de verzelfstandiging van Viroclinics Biosciences uit het Erasmus Medisch Centrum geleid. Viroclinics is actief in diagnostiek en contractresearchdiensten aan de farmaceutische industrie op het gebied van virologie.

Gilde
Gilde Healthcare is gevestigd in Utrecht en Cambridge, Massachusetts, Verenigde Staten. Met 550 miljoen euro onder beheer verdeeld over vijf groeikapitaalfondsen richt de investeringsmaatschappij zich op snelgroeiende, innovatieve bedrijven. De Gilde Healthcare I, II en III Technologie fondsen richten zich op ondernemingen die medicijnen ontwikkelen, medische hulpmiddelen en home & digital health oplossingen in Europa en de VS.

Redactie Zorgmarketing

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken