DGTL laat bezoeker CO2-uitstoot compenseren

DGTL laat bezoeker CO2-uitstoot compenseren
  • B2b
  • 15 apr 2019 @ 11:31
  • Link
  • Lucas Boon
    Lucas Boon

    redacteur
    BBP Media - MarketingTribune
  • InnovatieEvenement

Festival DGTL lanceert in samenwerking met ABN Amro een online webtool waarmee artiesten, leveranciers en bezoekers in aanloop naar aankomend weekend hun CO2-voetafdruk kunnen berekenen en compenseren.

Het driedaagse dance-festival DGTL vindt aankomend weekend plaats op het NDSM-terrein in Amsterdam. De organisatie verwacht 45.000 bezoekers uit ruim vijftig landen. Verduurzaming staat hoog op de prioriteitenlijst van DGTL, dat de ambitie uitspreekt om in 2020 het eerste volledig circulaire festival ter wereld te willen zijn.

CO2-uitstoot

Met de introductie van de CO2-calculator wil DGTL zijn bezoekers bewust maken van hun CO2-uitstoot, de mogelijkheid bieden dit te compenseren en de overgang naar een circulaire economie in een stroomversnelling brengen. Nadat bezoekers hun vertreklocatie en transportmiddel in de zogenoemde Zero Emission-webtool applicatie hebben geregistreerd, berekent de tool hoeveel CO2-uitstoot hier tegenover staat. De webtool registreert daarnaast de real time uitstoot van alle deelnemers aan het festival bij elkaar om zodoende inzichtelijk te maken wat ze samen genereren en wat ze samen kunnen bijdragen.

Emissierechten

De Zero Emission-tool berekent de CO2-uitstoot van de reis naar het festival (NDSM-terrein, Amsterdam) en maakt het meteen mogelijk deze uitstoot te compenseren door twee projecten te ondersteunen: Trees for All, dat investeert in een groene en gezonde aarde door wereldwijd bos aan te planten en te herstellen, en COzero waarbij CO2-emissierechten kunnen worden gekocht en vernietigd, met als doel emissierechten duurder -en daarmee onaantrekkelijker- te maken.

Jasper Goossen, oprichter van DGTL, laat weten: 'DGTL heeft zich de afgelopen jaren met succes ingezet voor zijn duurzame ambities. De CO2-uitstoot van DGTL wordt echter voor veruit het grootste deel veroorzaakt door het reizen en transport van onze bezoekers, artiesten en leveranciers. Als we onze duurzame ambities willen waarmaken, moeten we verantwoordelijkheid nemen voor de totale milieu-impact die we veroorzaken; zowel voor, tijdens als na het festival.' 

Ga hier naartoe voor meer informatie.



Lucas Boon

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken