Ranking Masters: 'SEO moet je ademen en doe je niet alleen'

Ranking Masters: 'SEO moet je ademen en doe je niet alleen'
 • B2b
 • 23 sep 2021 @ 09:36
 • Link
 • Redactie MarketingTribune
  Redactie MarketingTribune


 • Geen tag

Ranking Masters is een gespecialiseerd SEO marketingbureau uit Haarlem. Bij Ranking Masters zien ze dat veel bedrijven steeds meer moeite hebben om zelfstandig bovenaan in de organische Google zoekmachine te komen.

Dit komt onder andere omdat het Google algoritme steeds complexer wordt en omdat steeds meer merken en bedrijven sinds de pandemie de transitie naar online maken, al dan niet versnellen. Daardoor is de online concurrentie toegenomen en wordt het steeds ingewikkelder om de organische resultaten in de Google zoekmachine te beïnvloeden. Is het dan nog wel interessant om te (blijven) focussen op SEO?

Sjors Goemans, directeur van Ranking Masters (tweede van links op de foto), antwoord hier volmondig ‘Ja!’ op. ‘Het aantal mensen dat online producten aanschaft of via de zoekmachine naar informatie zoekt is, zeker het laatste jaar, significant toegenomen. We zien nagenoeg in alle branches een groei in het maandelijks zoekvolume en de koopkracht van minimaal factor 1,5 met uitschieters tot factor 5.’

De visie van Ranking Masters is dat SEO een expertise is waarbij een marketingbureau compleet ingericht dient te zijn op SEO. Ranking Masters heeft er bewust voor gekozen om geen andere vormen van online marketing aan te bieden. ‘Wij vinden dat wanneer je de beste wilt zijn op het gebied van SEO,  je ‘SEO moet ademen’,, aldus Goemans. Ook bouwt Ranking Masters SEO geoptimaliseerde websites en voert het Conversie Optimalisatie (CRO) uit. CRO is namelijk gerelateerd aan een goede gebruikservaring en daarmee een, steeds bepalendere, factor in het algoritme van de Google zoekmachine.

Google is steeds beter in staat om de online gebruikerservaring te kwalificeren. Een goede gebruikservaring is dan ook één van de zwaarder wegende SEO factoren binnen het Google algoritme geworden. In feite verschuift het speelveld van Technische SEO naar Content SEO naar Review SEO, waarbij gebruikerservaring altijd de rode draad vormt in de ontwikkeling van de Google zoekmachine en het bijbehorende algoritme.

Complexiteit maakt specialisatie noodzakelijk
Het Google algoritme, de rekenformule die de volgorde vaststelt van de getoonde websites binnen de Google zoekmachine, bestaat uit meer dan 200 factoren. Daarom wordt SEO op dit moment ook wel gezien als één van de meest complexe en dynamische vormen van online marketing. Misschien zelfs wel de meest dynamische vorm. Vanwege deze complexiteit heeft Ranking Masters zich volledig gericht op SEO. ‘Alleen dan kun je de allerbeste zijn binnen dit domein’, aldus Goemans.

Er zijn voldoende allround online marketingbureaus. Zij bieden, naast SEO, meerdere vormen van online marketing zoals Social Media Marketing, Google Ads en Affiliate Marketing aan. Vergelijk het met een supermarkt: voor het gemak doe je hier je boodschappen. De kwaliteit is prima, en je koopt in 1 keer je vlees, je groenten en je brood. Wil je echter het allerbeste op tafel, dan ga je naar de specialist. Zo werkt dat ook bij online marketing: Ranking Masters is dé specialist op het gebied van SEO.

De zoekmachine optimalisatie is zeer complex en dynamisch. Sinds begin 2020 merken wij dat steeds meer bedrijven direct de samenwerking met Ranking Masters opzoeken, ook full service marketingbureaus die om SEO ondersteuning vragen

Ook interne marketing- en SEO specialisten van andere bedrijven zoeken steeds vaker een partner die hen kan helpen bij het realiseren van SEO doelstellingen en het managen van link- en artikelplaatsingen. Vaak hebben zij niet de focus, kennis of de middelen om een succesvolle SEO strategie voor hun klanten uit te voeren. Bij Ranking Masters ben je hiervoor aan het juiste adres. ‘In veel gevallen is het mogelijk om met een aantal gerichte aanpassingen posities te herstellen of te winnen na een Google Core Update. Logischerwijs moet je wel weten welke tweaks er gemaakt moeten worden. Voer je verkeerde zaken door in de SEO strategie van je klanten, dan pakt dit geheid averechts uit’, aldus Goemans

Vaak wordt Ranking Masters ingeschakeld vanwege de top-of-mind expertise, het inhouse Juulr blogger netwerk en ervaring met uitdagende nationale en internationale SEO vraagstukken.

Wij willen maar één ding en dat is winnen!
‘Wij zijn trots op de SEO resultaten die wij voor onze klanten realiseren. In bijna iedere branche en industrie hebben wij ervaring en een bewezen track-record. Of het nu gaat om klanten met lokale, landelijke of internationale focus. Ik geloof dat de gedachte van ‘het ademen van SEO’ binnen je bedrijf het fundament is voor onze klanten als het gaat om het resultaat binnen de Google zoekmachine. Bij ons gaat het iedere dag over SEO. Noem ons fanatiekelingen, noem ons geeks, nerds of guru’s. Wij willen maar één ding, en dat is winnen voor onze klanten!’, aldus directeur Sjors Goemans.

Ranking Masters verwacht de komende jaren een verdere diversificatie binnen het SEO domein waar te nemen. Bij Ranking Masters hebben we alle kennis en ervaring in huis om op deze ontwikkeling in te spelen.

Ranking Masters is onderdeel van Juulr BV. Juulr focust zich met 3 brandlabels op de SEO dienstverlening:

1) Rankingmasters.nl:
Bij Ranking Masters worden eindklanten bij de hand genomen en van A tot Z begeleid naar een effectief resultaat. Dit gaat van het opstellen van een strategisch plan op maat tot de uitvoering van de werkzaamheden. Daarbij hanteert Ranking Masters een flexibele constructie voor SEO klanten, en werken ze niet met (jaar)contracten.

2) Juulr.com:
Juulr.com is een influencer marketplace met een netwerk waartoe meer dan 2.000 Nederlandse blog- & mediawebsites behoren. Daarmee realiseert Ranking Masters de meest kwalitatieve artikelplaatsingen voor zijn klanten.

3) Marketing-bureau-assistent.nl:
Via Marketing Bureau Assistent, afgekort MBA, worden meer dan 150 marketingbureaus via een white label constructie bedient op het gebied van linkbuilding, SEO content en het ontwikkelen van SEO gerelateerde marketingstrategie.

Wij durven alle SEO gerelateerde uitdagingen aan
Door diverse labels op te richten is er een synergie ontstaan. Hiermee onderscheidt Juulr zich op SEO gebied. ‘Met de versterkende werking die dit met zich meebrengt durven wij te stellen dat wij alle SEO gerelateerde uitdagingen aandurven, Google maar eens op SEO’, aldus Goemans met een knipoog.

Voor een vrijblijvende (virtuele) kop koffie, een sparringsessie of een inventariserend gesprek nodigt Ranking Masters u graag uit om contact opnemen met het team via:


Rankingmasters.nl - 023 2078030
Juulr.com - 023 2078021
Marketing-bureau-assistent.nl - 023 2078022


[Branded Content]


Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken