Genereer meer websiteverkeer met SlideShare

Genereer meer websiteverkeer met SlideShare
  • B2b
  • 27 jan 2017 @ 10:18
  • Link
  • Achraf Bekkali
    Achraf Bekkali

    junior moderne marketing
    Heuvel Marketing
  • Geen tag

SlideShare is een handig platform dat nog weinig wordt gebruikt door B2B marketers. Slechts een derde van de B2B content marketers gebruikt Slideshare om content te verspreiden, zo blijkt uit het B2B Content Marketing (2016) onderzoek. Van alle content marketers ervaart 41% Slideshare als effectief, terwijl slechts 30% positief is over de effectiviteit van Facebook.

Het platform wordt door bedrijven vaak gebruikt om presentaties van workshops of webinars beschikbaar te stellen voor deelnemers en andere geïnteresseerden. Zo kan je als deelnemer van een kennissessie enkele dagen later nog in alle rust de slides terugkijken. Daarnaast is SlideShare ook waardevol voor personen die op zoek zijn naar informatie over specifieke onderwerpen en liever een presentatie bekijken dan een blog lezen.
Ondanks haar 70 miljoen unieke bezoekers per maand en een notering in de top honderd meest bezochte websites ter wereld, wordt de invloed van SlideShare nog vaak onderschat door marketers.

De voordelen van SlideShare

SlideShare inzetten als marketingplatform kent veel voordelen. Hieronder noem ik drie voordelen die jou een goed beeld zullen geven van de kracht van SlideShare.

Minder last van concurrentie

Het eerste voordeel dat SlideShare je biedt, is dat het de zichtbaarheid en vindbaarheid van jouw onderneming verbetert. Je hebt als ondernemer relatief minder last van concurrerende content, aangezien maar 37% van de B2B marketers dit platform gebruikt. Facebook, Twitter en LinkedIn daarentegen worden volgens het eerdergenoemde onderzoek door meer dan 80% van de marketers gebruikt voor hun marketingwerkzaamheden.

Hogere ranking in Google

Jouw content op SlideShare leidt tot een hogere ranking in zoekmachines. Door middel van specifieke tags, een goede metabeschrijving en een relevante titel vergroot je de kans om gevonden te worden in Google. Meer dan 80% van het verkeer dat naar SlideShare leidt, is afkomstig uit organische zoekresultaten. SlideShare helpt je een handje door een transcript te maken van de tekst in jouw presentatie. In combinatie met kansrijke keywords zal dit resulteren in een betere SEO van jouw website.

Meer websiteverkeer

SlideShare geldt als een van de betere platformen als het gaat om het genereren van websiteverkeer. Volgens deze presentatie van SlideShare zelf, genereert het platform vijf keer meer verkeer naar jouw website dan andere sociale media. Daarom is het handig om links en Call-to-Actions in jouw presentatie te verwerken die het jouw ideale klant makkelijk maken om je website te bezoeken. 

Handige tips

Ik geef je enkele tips met de rol van SlideShare in je marketingstrategie:

  • Vind een balans tussen tekst en afbeelding. De beste presentaties bevatten korte stukjes tekst en zijn veelal gecombineerd met een relevante en aantrekkelijke afbeelding.
  • Hergebruik jouw content. Het is mogelijk dat je als ondernemer al actief zakelijk blogt en in dat geval kan het handig zijn om je blog als pdf-bestand op SlideShare te publiceren. Dit kun je ook doen met oude e-books, whitepapers, workshops enzovoorts om op snelle wijze meer traffic naar je website te leiden.
  • Maak je eerste dia aantrekkelijk genoeg om mensen te verleiden op jouw presentatie te klikken.
  • Zorg ervoor dat je presentatie uit minimaal vier slides bestaat, omdat links pas werken vanaf de vierde slide. Het is dus zonde als je een Call-to-Action hebt staan op de derde pagina.
  • Koppel je SlideShare account aan je LinkedIn profiel om je presentaties makkelijk in je zakelijke netwerk te kunnen delen.

Conclusie

SlideShare is een platform waar nog veel kansen liggen voor bedrijven. Het platform heeft een hoge autoriteit en dat betekent dat jouw presentatie mogelijk hoger in de zoekresultaten verschijnt dan de originele content. De mogelijkheid om links en Call-to-Actions te verwerken in je presentaties zorgt voor een betere verbinding met jouw website. Ben je overtuigd van de kracht van SlideShare en van plan om er mee aan de slag te gaan? Lees dan het blog van mijn collega Jildis voor een handig stappenplan.

 

 

 

Achraf Bekkali

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken