Olivier Koning vertrekt bij Being There

Olivier Koning vertrekt bij Being There
 • Bureaus
 • 23 mrt 2023 @ 09:24
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • Geen tag

Per 1 april 2023 vertrekt Olivier Koning bij Being There. Hij werkte er sinds 2012 als managing director en partner. Hij gaat zich de komende periode oriënteren op een volgende stap.

Zijn taken worden voorlopig waargenomen door de andere twee directieleden: oprichter Edward Stolze en partner Robrecht Stoekenbroek.

Edward Stolze (eigenaar en oprichter Being There): ‘Met Olivier heeft het bureau een breder profiel gekregen dan alleen een activatiebureau. We deden ineens ‘alles’ voor klanten als Netflix, Amstel Bier, Heinz, Arla Foods, Dr. Oetker, Florius, Qredits en RTL Nieuws. In de laatste jaren hebben we samen hard gewerkt aan onze ‘People Your Brand’ filosofie. En eind vorig jaar hebben we met elkaar een apart label voor interne communicatie gelanceerd: Being Here.

Olivier laat het bureau goed en gemotiveerd achter en we gunnen hem een energieke volgende stap die past bij zijn ondernemersdrive.

Hopelijk zien we hem nog een keer terug als klant van Being There.’

Olivier Koning over zijn aanstaande vertrek: ‘Ik voel me bevoorrecht dat ik bijna 11 jaar heb kunnen werken met zoveel goede en fijne mensen bij Being There en onze opdrachtgevers.

Het hadden er zomaar 15 jaar kunnen worden, maar er zijn momenten dat verandering goed voelt en sterk genoeg om op te handelen. Dit is zo’n moment.

Ik heb meer dan een decennium genoten van de vrijheid die onafhankelijkheid van ons bureau met zich meebracht. De verhuizing uit de Vondelkerk naar de Houthavens, de internationale klanten en het werk dat we konden maken voor bijvoorbeeld Amstel, Eneco, Unox en zoals recentelijk voor SIRE (“Verlies elkaar niet als polarisatie dichtbij komt”). Met die vrijheid kwam voor ons als directie ook een grote verantwoordelijkheid om het bureau al deze jaren op koers te houden. Het bureau heeft bewezen al meer dan 20 jaar alle stormen te kunnen doorstaan (we houden wel van beetje tegenwind…) en een positie af te dwingen in de Top 15 van succesvolle, onafhankelijke bureaus in Amsterdam. De kracht van Being There is de sterke cultuur, het menselijke karakter van het team en hoe we naar merken, mensen en communicatie kijken.’

Koning gaat op zoek naar een nieuwe job waarin creativiteit, ondernemerschap en ‘de mens’ echt samenkomen. 'Mijn hart ligt nog steeds in de creatieve industrie, maar ik ga zeker juist ook breder kijken. Zo ben ik bijvoorbeeld gek op bedrijven die alles doen voor de ultieme ‘guest experience’.'

Foto: Krijn van Noordwijk

 

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken