ShowHeroes Group breidt uit naar Azië

ShowHeroes Group breidt uit naar Azië
 • Bureaus
 • 19 apr 2023 @ 12:30
 • Link
 • Michiel van Zaane
  Michiel van Zaane

  Allround Redacteur
  BBP Media
 • Geen tag

Leverancier van video-oplossingen ShowHeroes Group heeft Intelligent Video Solutions (IVS) overgenomen. Door de overname betreedt de ShowHeroes Group in één klap de markt in meerdere landen waaronder Indonesië, Japan, Maleisië, de Filipijnen, Thailand en Singapore.

Na twee eerdere overnames in de afgelopen twee jaar met PlayAd Media Group in de Nordics in 2021 en smartclip LATAM in 2022, is ShowHeroes nu actief in diverse markten, waaronder de Verenigde Staten, LATAM, Europa en Azië en groeit het wereldwijde team naar bijna 500 medewerkers. Er worden geen financiële details van de overname bekendgemaakt.

IVS is een belangrijke speler op het gebied van instream video-advertising in Azië. Maandelijks bereiken zij meer dan 208 miljoen unieke gebruikers via hun AVOD-platform dat de voorraad van de meest toonaangevende en onafhankelijke uitgevers, adverteerders, omroepen en DOOH-aanbieders in Azië omvat. Dit biedt mogelijkheden voor adverteerders en mediabureaus, zo stelt Erik Dubbeldeman, Country Manager bij ShowHeroes Group Nederland.

Volgens Dubbeldeman stelt de overname van IVS ShowHeroes in staat om de Aziatische markt te bedienen en dit is vooral relevant in de huidige markt waar veel partijen consolideren en er een toenemende vraag is naar alternatieven voor de bekende bigtech-platformen en reguliere cookies. De uitbreiding naar Azië betekent dat ShowHeroes nu actief is in de belangrijkste landen binnen Europa en ver daarbuiten, wat met name interessant is voor lokale hubs binnen de Benelux.

Volgens Ilhan Zengin, oprichter en CEO van de ShowHeroes Group, is de toetreding tot de Aziatische markt een logische vervolgstap van het bedrijf. Zengin: ‘Door onze strategie van organische groei en overnames zijn we met name in de afgelopen drie jaar explosief gegroeid, waardoor we nu met meer dan 500 medewerkers actief zijn in meer dan 35 landen. In deze korte periode waren we in staat om een ongelooflijke hoeveelheid expertise op te bouwen, van het zoeken naar synergieën en het prospecteren van potentiële deal targets, het uitvoeren van due diligence en van acquisities tot integraties op alle organisatorische niveaus. Alle overnames waren belangrijk, maar dat we nu ook een stevige voet aan de grond hebben gezet op de Aziatische markt is wel bijzonder te noemen. De overname van IVS geeft ons nu een unieke propositie om in onze toonaangevende videotechnologie en -content in de belangrijke wereldmarkten aan te bieden.’

Foto: Links Erik Dubbeldeman, rechts Ilhan Zengin.

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken