Rabobank opent Restaurant van de Toekomst 'Brasserie 2050' op Lowlands

Rabobank opent Restaurant van de Toekomst 'Brasserie 2050' op Lowlands
 • Food-en-retail
 • 30 jul 2018 @ 16:03
 • 21704 x gelezen
 • Link
 • Redactie Food en Retail
  Redactie Food en Retail

  Redactie
  MarketingTribune
 • FoodEvenement

In 'Brasserie 2050' wordt met behulp van de Rabobank op het aanstaande Lowlands Festival een voorproef gegeven van wat er in 2050 op ons bord komt te liggen. Het restaurant-project is onderdeel van de maatschappelijke sponsorstrategie van Rabobank.

Met Brasserie 2050 is Lowlands dit jaar een bijzonder horecaconcept rijker. Verrassende gerechten met toekomstbestendige ingrediënten, waaronder zeewierkaviaar, planktonboter en onkruid, moeten niet alleen de smaakpapillen van festivalgangers prikkelen, maar ook aanzetten tot denken. Het restaurant, een initiatief van Rabobank en Lowlands, staat dan ook in het teken van het wereldvoedselvraagstuk. Hoe gaan we in 2050 bijna 10 miljard mensen van voldoende gezond en duurzaam geproduceerd voedsel voorzien?

Een hyperlokale versie van de Niçoise - 'Salade Biddinghuizen' - siert onder andere de menukaart, zo beloven sponsor Rabobank en Mojo. 'Met CO2-neutrale eieren, croutons van aardappelschillenbrood en groenten van Boer Bouma, wiens akker aan het festivalterrein grenst. De midnight snack bij uitstek is Karma Shoarma: 100% plantaardige shoarma van knolselderij, die volgens klassiek recept urenlang tot goudbruin aan het spit wordt geroosterd.

Maartje Nelissen van The Food Line-Up, verantwoordelijk voor het culinaire concept: 'Ieder gerecht is gekoppeld aan een voedselvraagstuk, zoals biodiversiteit of zero waste. Een nauwkeurige CO2-meting berekent daarnaast de klimaatimpact ten opzichte van traditionele brasseriegerechten. Duurzaamheid speelt ook op andere manieren een rol. De moderne boerenschuur met hightech vertical farms, die Brasserie 2050 huist, is volledig demontabel en herbruikbaar, tafels zijn gemaakt van gerecycled plastic en gft-afval wordt gecomposteerd.'

Growing a better world together
Brasserie 2050 is een initiatief van Lowlands en Rabobank, in samenwerking met cateringbureau The Food Line-Up. Om de wereldbevolkingsgroei bij te benen, moet de voedselproductie met zo’n 60% omhoog en de ecologische impact ervan met 50% omlaag. Het is noodzakelijk dat we anders gaan eten, verbouwen én produceren. Vanuit haar food en agri roots ziet Rabobank het als haar opdracht om bij te dragen aan deze uitdaging, stelt de bank. 'Met kennis, netwerken en financiële oplossingen zet Rabobank zich in om klanten en partners te helpen hun innovatieve oplossingen op te schalen en door te ontwikkelen langs de gehele voedselwaardeketen: van veld tot vork.'

Praktische details
Brasserie 2050 is geopend vanaf vrijdag 17 tot en met zondag 19 augustus 2018 en bevindt zich op het Lowlandsterrein, rechts naast de Heineken stage. Gasten kunnen dagelijks van 12.00 tot circa 02.30 uur aanschuiven, zonder reservering. Hieronder Marcel Surendonk van Mojo Concerts en Tom van Kuyk van Rabobank over de nieuwe ideeën met onder andere Lowlands die ze in april bekend maakten in dit interview via Livescope, tijdens IEG 2018.
(PvWK)
 

* Lees hier het eerdere interview met Tom van Kuyk in MarketingTribune  

* Lees hier onze primeur over de campagne Growing a better world destijds
 

 Redactie Food en Retail

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken