Italiaanse Birra Moretti op Nederlandse markt

Italiaanse Birra Moretti op Nederlandse markt
 • Food-en-retail
 • 9 mrt 2021 @ 10:36
 • 20134 x gelezen
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • Introductie

Birra Moretti, meer dan 160 jaar geleden opgericht in Udine, komt dankzij Heineken naar Nederland.. Vanaf deze week is het bier verkrijgbaar in de supermarkt. Birra Moretti en Birra Moretti Zero komen zodra de horeca heropent ook beschikbaar in horecazaken in heel Nederland.

Yvonne de Liefde, marketingmanager Birra Moretti: ‘De biersector in Nederland bruist en de liefde voor het lager- en pilssegment is ontzettend groot. Nog steeds is dit veruit de grootste biercategorie in Nederland. En net bij speciaalbier is ook binnen de lager-categorie behoefte aan variëteit, van lokale tot internationale bieren en verschillende smaken. In het afgelopen jaar hebben we gezien dat, zeker tijdens de sluiting van de horeca, consumenten op zoek gaan naar kwaliteitsproducten. Juist nu genieten we extra van de momenten met familie en zetten we graag iets extra lekkers op tafel. Met Birra Moretti bieden we een nieuw bier binnen het lager-segment, gebrouwen volgens een receptuur dat sinds 1859 bijna onveranderd is gebleven. We hebben in Nederland een mooi portfolio met sterke bieren, variërend in smaak en met of zonder alcohol. Dit versterken we met de toevoeging van dit authentiek Italiaanse bier dat je direct in Italiaanse sferen brengt. In de supermarkt en restaurants zul je Birra Moretti veelal in combinatie zien met bijpassende gerechten, daarmee laten we zien dat goed bier en lekker eten ook in de lager-categorie samengaan.’

Met Birra Moretti bieden we een nieuw bier binnen het lager-segment, gebrouwen volgens een receptuur dat sinds 1859 bijna onveranderd is gebleven.

Birra Moretti, sinds 1996 onderdeel van Heineken, is verkrijgbaar in meer dan veertig landen wereldwijd, waaronder de VS, Groot-Brittannië, Canada, Japan en vanaf nu ook in Nederland. Vanaf deze week is het bier verkrijgbaar in de supermarkt bij Albert Heijn en Jumbo, in 6-pack blik, 6-pack fles en direct ook in 24-vaks krat (retourfles). Birra Moretti en Birra Moretti Zero komen zodra de horeca heropent ook breed beschikbaar in horecazaken in heel Nederland. Op dit moment kan Birra Moretti al bij restaurants via thuisbezorging besteld worden.

 

 

 

 

 

              

              

Sjaak Hoogkamer

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken