Grolsch zorgt voor koud bier binnen handbereik tijdens EK voetbal

Grolsch zorgt voor koud bier binnen handbereik tijdens EK voetbal
 • Food-en-retail
 • 21 mei 2021 @ 17:30
 • 12254 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • Packaging designMarketing

We kennen het allemaal: je loopt tijdens een voetbalwedstrijd even naar de ijskast in de keuken voor een koud biertje, en nét op dat moment wordt die ene legendarische goal gescoord. Oplossing deze EK-zomer: de 'Grolsch Beugelkoelkast'.

Vanaf maandag 24 mei 2021 kunnen consumenten een actiecode invullen op deze EK actiesite. Met deze actiecode maken ze kans op één van de 504 Beugelkoelkasten, die 21 dagen lang ieder uur verloot worden. 'Laat die goals maar komen', aldus de brouwerij.

Om ten volste van een biertje te kunnen genieten is de temperatuur belangrijk, waarschuwt het biermerk. 'De unieke, op maat gemaakte Grolsch Beugelkoelkast is dan ook ontworpen om beugelflessen direct te kunnen serveren zoals het hoort: koud.' De ijskast is klein genoeg om naast de bank neer te kunnen zetten, maar groot genoeg om meerdere voetbalfans een wedstrijd lang van bier te kunnen voorzien. 'Zo hoeft de Nederlandse voetballiefhebber geen minuut van de EK-wedstrijden te missen, en is er altijd koud bier binnen handbereik', verwoordt Grolsch het eureka-gevoel.

Ieder uur een koelkast
Consumenten kunnen deelnemen aan de actie door een actiekrat (Premium Pilsner of 0.0%, red.) of een actie-sixpack te kopen en de unieke code die hierop vermeld wordt in te vullen op eerder genoemde site. Ze krijgen dan direct te zien of ze gewonnen hebben. De actie loopt van tot en met 14 juni 2021. Vanaf 24 mei is het mogelijk om de actiecodes online in te vullen. 'Meerdere keren deelnemen is toegestaan, maar elke code kan slechts één keer gebruikt worden.' 

Gewoon groen
Opvallend aan de Beugelkoelkast is de kleur. Die is namelijk niet oranje, maar ‘gewoon’ zwart met groen. Grolsch heeft er bewust voor gekozen om van de oranjegekleurde gadgets weg te blijven en in plaats daarvan iets aan te bieden waar de bier- en voetballiefhebbers het hele jaar door wat aan hebben. Daarin zijn de twee belangrijkste behoeftes gecombineerd: geen minuut van de wedstrijd hoeven missen, en altijd een koud biertje binnen handbereik. 

Meesters van de plop: Grolsch x Oud Schuim
De beugelflessen zijn overigens niet alleen goed voor het opslaan en drinken van bier, zo blijkt. De heren van de band Oud Schuim, die onder andere bekend zijn van het nummer ‘Sorry voor de Liefde’, weten als geen ander muziek en bier te combineren. Samen ploppen ze de grootste hits op de Grolsch beugelflessen, en speciaal voor het EK brengen zij een bijzondere muzikale ode: het 'Plop Wilhelmus'. Bekijk de film in het venster hieronder.
(PvWK)Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken