Jumbo voegt display banners en digital out of home toe aan advertentieplatform

Jumbo voegt display banners en digital out of home toe aan advertentieplatform
 • Food-en-retail
 • 22 jan 2024 @ 11:23
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • MediastrategieInnovatie

Jumbo Supermarkten meldt als eerste retailer in Nederland een grote stap te gaan zetten binnen haar self-service advertentieplatform, in samenwerking met Streaem.

Hiermee kunnen alle leveranciers, naast sponsored products, voortaan ook zelf gemakkelijk en snel display banners en digitale schermen bij Jumbo inzetten, real-time monitoren en optimaliseren.

In het voorjaar van 2023 introduceerde Jumbo het self-service platform, waarmee leveranciers de mogelijkheid hebben om hun producten extra onder de aandacht te brengen bij klanten van Jumbo. Het platform is gestart met de mogelijkheid om sponsored products te plaatsen. Daar worden nu display banners op Jumbo.com en in de Jumbo app en digitale schermen in ruim 500 winkels aan toegevoegd. 

Jumbo is de eerste retailer in Nederland die deze mogelijkheid toevoegt. Er wordt continu gewerkt aan optimalisatie van het platform. Zo is recentelijk onder andere ROAS (Return On Ad Spend) voor sponsored products toegevoegd, om adverteerders meer inzicht en optimalisatiemogelijkheden te bieden. Dit jaar worden de mogelijkheden van het platform verder uitgebreid.

Nieuw in de markt
Lisette Fransen, hoofd Jumbo Retail Media licht toe: 'De eerste reacties op het self-service platform zijn erg positief en we zijn trots dat we nu opnieuw een grote stap hebben gezet met het toevoegen van twee advertentiemogelijkheden. Dit maakt het voor leveranciers nog makkelijker om hun marketingmix bij Jumbo te optimaliseren en kunnen ze de klanten van Jumbo nog beter en gerichter bereiken.'

De afgelopen periode mocht een select aantal leveranciers naar eigen zeggen de nieuwe mogelijkheden binnen het self-service platform testen, waaronder PepsiCo. 'Werken via het self-service platform om DOOH in te plannen geeft ons meer grip en tevens vrijheid om onze uitingen bij Jumbo effectief in te plannen. Daarnaast kunnen we door het gebruik van real-time data direct sturing geven aan onze campagnes, de gebruiksvriendelijke interface helpt ons hierbij', aldus Jasper van Kollenburg, accountmanager bij PepsiCo.

Rik Mulder, head of commerce bij Publicis Groupe, zette Jumbo Retail Media afgelopen maanden in voor merken als Milka, Philadelphia en Bud: “Het is belangrijk dat je goed vindbaar bent op het digitale schap, enerzijds kun je dat beïnvloeden door je organische content maar zeker ook met sponsored products middels targeting. Display en digitale schermen zijn een goede toevoeging aan het self-service platform om de middelen op een gecentraliseerde plek in te kopen, monitoren en optimaliseren.'
(PvWK)

BLOCK THE DATE
Op 28 mei 2024 organiseert BBP Media met MT en enkele toonaangevende partners de 'Retail Media Day'. Speciaal voor marketeers en mediaverantwoordelijken met belangstelling voor retailmedia. Hou onze website in de gaten!

Over Jumbo Supermarkten
'Jumbo is een Brabants familiebedrijf met een rijke historie. Begonnen in 1921 als levensmiddelengroothandel heeft Jumbo een indrukwekkende groei doorgemaakt. Inmiddels is het de tweede supermarktketen van Nederland. Wekelijks verwelkomt Jumbo miljoenen klanten in meer dan 700 winkels en online via Jumbo.com en de Jumbo app. Sinds 2019 is Jumbo ook actief in België en heeft daar inmiddels ruim dertig winkels. In alle winkels én online staat Jumbo voor lage prijzen, een kwalitatief goed assortiment en service met een glimlach. Klanten kunnen daarbij vertrouwen op de bekende "7 Zekerheden". Voor het welzijn van toekomstige generaties wil Jumbo het beste doen voor mens, dier en natuur. Het MVO-beleid van het familiebedrijf richt zich daarom op belangrijke onderwerpen als lokale verbinding, gezonder eten, duurzame ketens, beter milieu en goed werkgeverschap. Samen met klanten, collega’s, ondernemers, leveranciers en partners levert Jumbo een bijdrage aan deze belangrijke maatschappelijke uitdagingen. Meer informatie over alle MVO-activiteiten.'

(bron: Jumbo)

 

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken