Michelin maakt nieuwe Bib Gourmands 2025 bekend

Michelin maakt nieuwe Bib Gourmands 2025 bekend
  • Food-en-retail
  • 29 sep 2025 @ 12:00
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • Geen tag

Michelin maakt vandaag de nieuwe Bib Gourmands 2025 voor Nederland bekend, voorafgaand aan de officiële sterrenuitreiking op 6 oktober in Mecc Maastricht.

De Bib Gourmand-onderscheiding wordt toegekend aan restaurants die uitblinken in goede kwaliteit gecombineerd met een gunstige prijs/ kwaliteitverhouding; oftewel waar men een uitstekende culinaire ervaring kan verwachten zonder excessieve prijzen.

In de Michelingids 2025 voor Nederland zijn twaalf nieuwe restaurants opgenomen. Nederland kent al vele kaarten waarop het Bib Gourmand prijkt, zoals van Marie in Hotel De L'Europe, geliefd omdat je er laagdrempelig en toch uitstekend kan eten. De negen nieuw toegevoegde namen die het BG-vignet nu mogen voeren zijn (in alfabethische volgorde):

  1. Avenue43 – Oss
  2. Bistro De Ertepeller – Papendrecht
  3. Café de Gaper – Leiden
  4. Café Sjiek – Maastricht
  5. Karel V – Goes
  6. NEV – Eindhoven
  7. Petite – Sint-Oedenrode
  8. Prix de Rome – Maastricht
  9. Reua Thai – Nuth

Deze zaken krijgen een persoonlijke vermelding in de officiële Michelin-gids en in de bijbehorende app, waarmee hun zichtbaarheid onder fijnproevers wordt versterkt. Genoemd worden in gids, via het vignet en op de app geldt in de horeca als een enorme 'marketingboost' en erkenning. De redactie Food & Retail van MarketingTribune had ook een vermelding van restaurant De Reiger in de Amsterdamse Jordaan op de Bib Gourmand-lijst verwacht, mede na de recente '9' van culi-rerecensente Mara Grimm in Het Parool. Dit is blijkbaar een kwestie van tijd.

De presentatie van de Michelingids 2025, inclusief de toekenning van sterren, Bib Gourmands en Green Stars, vindt plaats op maandag 6 oktober 2025 in Mecc Maastricht, parallel aan de horecabeurs BBB Maastricht.

Met deze nieuwe aanvullingen onderstreept Michelin volgens vakmedium Misset Horeca dat goede gastronomie niet louter draait om exclusiviteit, maar juist ook toegankelijk moet zijn — een uitgangspunt dat in het Bib Gourmand-concept verankerd is.

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ Elke maand MarketingTribune thuis op de mat
  • ✔ Maar liefst €100,- korting op alle MarketingTribune events

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken