Klaverblad en Bol.com genomineerd voor publieksprijs van Radio Advertising Awards

Klaverblad en Bol.com genomineerd voor publieksprijs van Radio Advertising Awards
 • Media
 • 26 apr 2017 @ 10:05
 • 18935 x gelezen
 • Link
 • Redactie MarketingTribune
  Redactie MarketingTribune

  Redactie
  MarketingTribune
 • BekroningenReclameAwardRadio

De radiocommercials van bol.com en Klaverblad Verzekeringen zijn door het Nederlands publiek verkozen tot favoriete radiocommercials in de maanden december en januari en daarmee genomineerd voor de publieksprijs van de RAB Radio Advertising Awards. Op 29 juni 2017 wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens het awards-event van het Radio Advies Bureau.

Bol.com was favoriet in december met de commercial ‘kerstdiner’ waarin de online retailer alle oplossingen claimt voor het diner op Eerste Kerstdag, ook als het fout gaat! De radiocommercial is ontwikkeld door reclamebureau Etcetera en geproduceerd door Earforce.

Klaverblad heeft met ‘slim verkoopverhaal’ in januari de beste radiocommercial uitgezonden volgens de luisteraar. Het telemarketing idee van een medewerker wordt afgeserveerd want “dat doen ze bij de gewone verzekeraar niet”. Het verantwoordelijke reclamebureau is BVH Identity Driven Thinking en Soundcircus tekent voor de opname van de commercial. 

Voor beide adverteerders geldt dat de populariteit te danken is aan de consistente campagnevoering. Het sterke concept wordt steeds doorvertaald naar nieuwe verhaallijnen en is zo herkenbaar voor de consument. Door steeds gebruik te maken van dezelfde audio-elementen zoals de stemmen en het ritme in de commercials, wordt het herkenningseffect nog eens vergroot. Beide adverteerders maken ook gebruik van een lichte mate van humor; ook dat zorgt voor waardering van de luisteraar.

Radio Advertising Awards

Het RAB organiseert op 29 juni 2017 de uitreiking van de RAB Radio Advertising Awards waarbij de publieksprijs een van de awards is. Voor deze prijs worden tien voorrondes gehouden waarin steeds tien radiocommercials worden beoordeeld. Suzuki, Telfort, KWF, ANWB Wegenwacht en McDonald's zijn al eerder genomineerd. De komende maanden worden de andere genomineerden gekozen door het Nederlands publiek.

Onafhankelijk marktonderzoeksbureau Ruigrok NetPanel voert in opdracht van RAB dit panelonderzoek naar de beste radiocommercial uit. De totale steekproef (N=600) is representatief voor de Nederlander van 13 tot 64 jaar op basis van leeftijd en geslacht. De datacollectie heeft plaatsgevonden van 2 t/m 24 februari 2017.

Het Radio Advies Bureau (RAB) is de marketingorganisatie van alle landelijke en regionale, publieke en commerciële radiostations en staat voor het vermarkten van radiokennis en inspiratie van nu en van morgen voor de adverteerder en haar adviseurs. RAB is één van de opdrachtgevers van het Nationaal Luister Onderzoek (NLO) en biedt ondersteuning aan adverteerders, reclame- en mediabureaus om meer te bereiken bij de luisteraars van haar radiomerken.

Redactie MarketingTribune

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken