Twan Huys vervangt Humberto Tan als anchor RTL Late Night

Twan Huys vervangt Humberto Tan als anchor RTL Late Night
 • Media
 • 1 mrt 2018 @ 00:21
 • Link
 • Jeroen Mirck
  Jeroen Mirck

  Redacteur
  MarketingTribune
 • MakersJournalistiekTelevisie

RTL Late Night gaat eindelijk op de schop. Humberto Tan heeft woensdag in het programma aangekondigd te stoppen. Twan Huys (Nieuwsuur) wordt met ingang van het nieuwe tv-seizoen in september het gezicht van de talkshow op RTL4.

Het vertrek van Tan komt niet echt als een verrassing. RTL Late Night heeft al maanden een structurele kijkcijfer-dip. Met gevolgen, want eerder deze maand vertrok Erland Galjaard als programmadirecteur bij RTL Nederland. Dat had zogenaamd niets met de slechte prestaties van RTL4 te maken, maar insiders weten wel beter.

'Ik heb met veel passie en plezier vijf seizoenen RTL Late Night gemaakt', meldt Humberto Tan. 'Het grote aantal trouwe kijkers in de eerste jaren en de verschillende televisieprijzen waren voor mij en mijn team een sterke bevestiging dat we met RTL Late Night een goed format hebben ontwikkeld.'

Tans vertrek komt niet vrijwillig. 'We zijn er in het laatste jaar helaas niet in geslaagd om deze aantallen vast te houden. Daarom begrijp ik goed dat RTL kiest voor een andere weg.'

Twan Huys: 'Tijd voor verandering'

Tans opvolger Twan Huys reageert opgetogen op NOS.nl. 'Na vele prachtige jaren bij de NTR is het tijd voor verandering', laat hij weten. 'Met ongelooflijk veel plezier kijk ik terug op mijn correspondentschap in Amerika voor NOVA en daaropvolgend het presenteren van Nieuwsuur en College Tour. Na 11 jaar als anchor bij de mooiste journalistieke rubriek van Nederland is het nu tijd voor een nieuw avontuur op de late avond bij RTL.'

Huys blijft tot 1 mei Nieuwsuur presenteren. Zijn hoofdredacteur en NPO-directeur Frans Klein betreuren zijn vertrek, maar wensen hem veel succes bij RTL. Daar gaat hij bouwen aan een sterker format voor de kwakkelende tegenhanger van de NPO-talkshows Pauw en Jinek.

Jeroen Mirck

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken