Tech-startup XS2RADIO maakt van nieuwssites radiostations

 • Media
 • 13 feb 2020 @ 11:19
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • StartupRadioDistributieMarketing

De Hilversumse tech-startup XS2RADIO lanceert vandaag, op World Radio Day, een platform waarmee nieuws-, special interest- en vakmedia-uitgevers hun eigen radiostation kunnen starten. XS2RADIO wil met hun technologie het huidige radiolandschap gaan opschudden.

Met het XS2RADIO-platform hebben uitgevers de mogelijkheid om met hun bestaande content een radiostation op te zetten om hun doelgroep op andere momenten te kunnen bereiken. XS2RADIO biedt een end-to-end-platform voor uitgevers met de mogelijkheid om tegen zeer lage kosten een nieuw mediakanaal op te starten, via hun eigen sitetraffic bereik te genereren en nieuwe verdienmodellen op te zetten.  
 
Techniek
XS2RADIO heeft een geavanceerd platform ontwikkeld waar RSS-newsfeeds worden omgezet in radiostations, door samenvoeging van hoogwaardige en menselijke text2speech, audio design in radiostijl en de optie om andere audiocontent, zoals jingles, muziek, podcasts, radiocommercials (middels een ad-exchange) toe te voegen. Het unieke platform combineert high end radiotechnologieën, kunstmatige intelligentie en machine learning en wordt nog volop doorontwikkeld. Gebruikersgegevens worden veilig opgeslagen in het XS2RADIO-platform. Met deze gebruiksgegevens kan XS2Radio in de toekomst ultieme relevantie bieden, waaronder gepersonaliseerd nieuws, weersvoorspellingen, aandelenkoersinformatie, verkeersinformatie en commercials, die volledig worden getarget op besproken ​​onderwerp of het gebruik en interesse van de luisteraars. De XS2RADIO-tool is beschikbaar in meer dan 30 talen en kan daarom wereldwijd worden gebruikt.
 

XS2RADIO is opgericht door media- en marketing-ondernemers Richard Otto (links in beeld) en Sebastian Plasschaert (rechts op de foto). Radio-icoon en media-ondernemer Erik de Zwart is ook bij dit nieuwe project betrokken. 

Richard Otto: ‘Met XS2RADIO willen we de vastgeroeste radiowereld openbreken. Het Nederlandse radiolandschap telt momenteel slechts twee nieuwszenders. Onze technologie maakt het voor nieuwssites mogelijk om nu ook de radioluisteraars op andere momenten te bereiken, zoals in de auto of op de fiets. Uitgevers kunnen hun eigen sitetraffic inzetten om hun doelgroep te bereiken, maar uiteraard biedt het ook de mogelijkheid om nieuwe doelgroepen aan te bereiken.'

Sebastian Plasschaert: ‘Via platforms zoals Android Auto en Apple Car wordt de radiocontent van uitgevers ook beschikbaar gemaakt voor consumenten die 'onderweg' zijn.  XS2RADIO biedt nieuwe momenten om uw klanten te bereiken, gewoon door gebruik te maken van bestaande inhoud. Radio-items kunnen worden overgeslagen en in de toekomst ook doorzocht via de speciaal ontworpen XS2RADIO-player. Bovendien kan de XS2RADIO-player worden bediend via spraakopdrachten (per Alexa / Google Assistant / Siri, red.), zodat de mobiele luisteraar volledige controle heeft over zijn of haar nieuwsconsumptie, zelfs bij druk verkeer.’
(PvWK / beeld Eric Nopanen op Unsplash)
 
XS2RADIO is momenteel al met diverse uitgevers in gesprek voor de implementatie van radio op hun platforms. Op www.XS2RADIO.com is al een demo te beluisteren. 
Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken