Vacatureplatform Zorgpraktijken.nl is vanaf nu gratis

Vacatureplatform Zorgpraktijken.nl is vanaf nu gratis
  • Algemeen
  • 26 nov 2013 @ 09:30
  • Link
  • Redactie Zorgmarketing
    Redactie Zorgmarketing

    Redactie
    MarketingTribune
  • MondzorgHuisartsThuiszorgZiekenhuis

Vacatureplatform Zorgpraktijken.nl is vanaf nu gratis te gebruiken. De website, die vraag en aanbod van banen in diverse zorgsectoren bij elkaar brengt, vraagt geen kosten meer voor registraties. Daarmee hoopt initiatiefnemer van het platform, Ge van den Berk, het aantal volledige registraties van zowel mensen als banen, te laten toenemen.

‘Zowel de werking als functionaliteit worden door gebruikers zeer gewaardeerd. Uit de statistieken blijkt ook dat veel bezoekers de website raadplegen,’ vertelt Van den Berk. ‘Punt van aandacht is wel dat niet alle registraties op de site worden geactiveerd. Wellicht vormen de - weliswaar lage - registratiekosten een drempel. Om die reden is besloten alle registraties kosteloos op te nemen.’

Arbeidsmarkt in de zorg
Zorgpraktijken.nl wil zo een actieve bijdrage leveren aan een betere afstemming van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt in de zorg. Om de kosten van de website te dekken komen er beperkte vermeldingen in de vorm van banners of reclameblokken op de homepage van de site.

Recente cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek laten zien dat het aantal vacatures in Nederland voor het eerst in twee jaar iets toeneemt. Het efficiënt en overzichtelijk omgaan met vraag en aanbod in de zorgsector blijkt volgens Van den Berk echter nog steeds een probleem: ‘In ziekenhuizen, verpleeghuizen, de thuiszorg en praktijken van onder meer huisartsen, tandartsen en fysiotherapeuten, speelt de vraag: Hoe kunnen we bij onverwachte uitval snel vervanging regelen? En hoe spelen we in op een plotselinge toename van vraag naar zorg?’

Initiatief
Van den Berk heeft decennialang als zelfstandig praktijkadviseur gewerkt in de (para)medische wereld. Hij weet dan ook als geen ander dat er in de sector grote behoefte is aan een goede, en vooral snelle invulling van arbeidsplaatsen, want een veelgestelde vraag is: ‘Waar haal ik morgen een assistente, vervanger of medewerker vandaan?’.

Ook het tijdelijk kunnen vervangen van de praktijkhouder kan wenselijk zijn. Van den Berk ziet daarnaast de wens van werkzoekenden, pas afgestudeerden, gepensioneerden en gedeeltelijk arbeidsongeschikten om actief te zijn op de arbeidsmarkt: ‘Zo is het idee voor Zorgpraktijken.nl ontstaan: een actueel platform waar alle in de zorg werkende partijen elkaar kunnen vinden.'

Marktplaats
Professionals uit de paramedische wereld - zoals ambulancepersoneel, fysiotherapeuten, mondhygiënisten en verpleegkundigen - en uit de medische wereld - als chirurgen, psychiaters en andersoortige specialisten - kunnen zich op Zorgpraktijken.nl registreren en een profiel aanmaken. Zowel werkzoekenden als aanbieders kunnen hun voorkeuren aangeven: een tijdelijke of vaste baan, parttime en fulltime, zelfstandig of in loondienst.

‘Belangrijk om te weten is dat alle in de zorg werkende partijen elkaar op het platform virtueel op eigen initiatief kunnen vinden. Bij een match kunnen vrager en aanbieder persoonlijk met elkaar in contact komen, zonder tussenkomst van derden,’ legt Van den Berk uit.
 

Redactie Zorgmarketing

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken