Elektrisch rijden en toch benzinegeur in je neus

Elektrisch rijden en toch benzinegeur in je neus
 • B2b
 • 19 jul 2021 @ 15:51
 • 23157 x gelezen
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • Automotive

Ford heeft een geur – Mach-Eau – ontwikkeld voor mensen die elektrisch willen rijden, maar toch een voorliefde hebben voor de suggestieve geuren van traditionele benzineauto’s.

Mach-Eau is gebaseerd op de volledig elektrische Mustang Mach-E GT van Ford.

In een onderzoek in opdracht van het automerk zei een op de vijf bestuurders dat ze de geur van benzine het meest zouden missen bij het overstappen op een elektrisch voertuig, en bijna 70 procent beweerde dat ze de geur van benzine tot op zekere hoogte zouden missen. Benzine was ook een populairdere geur dan wijn en kaas, en had bijna een identieke score als de geur van nieuwe boeken.

De nieuwe geur is ontworpen om deze automobilisten te helpen bij het inluiden van de toekomst van autorijden door middel van hun reukvermogen.

In plaats van alleen voor de benzinegeur is Mach-Eau volgens Ford ‘ontworpen om de neus van iedereen te plezieren; een hoogwaardige geur die rokerige akkoorden, aspecten van rubber en zelfs een ‘dierlijk’ element combineert om een knipoog te geven naar het Mustang-erfgoed.’

Hoe de geur is ontstaan

De geur Mach-Eau is gemaakt door het geuradviesbureau Olfiction met ingrediënten die elk een specifiek element van het geurverhaal toevoegen. Pia Long, een Associate Perfumer van de British Society of Perfumers, die geuren heeft gecreëerd voor enkele van de bekendste parfummerken speelde een belangrijke rol bij het ontstaan ervan.

Haar uitgangspunt was: welke chemicaliën worden uitgestoten door auto-interieurs, motoren en benzine. Dit omvatte benzaldehyde, een amandelachtige geur die wordt afgegeven door auto-interieurs, en paracresol, dat essentieel is voor het creëren van de rubberachtige geur van banden. Deze werden vermengd met ingrediënten als blauwe gember, lavendel, geranium en sandelhout die metaalachtige, rokerige en meer rubberachtige accenten toevoegden. Er werd ook een ‘dierlijk’ element toegevoegd, dat een indruk geeft van paarden om het Mustang-erfgoed te onderstrepen.

Ford onthulde de geur dit weekend op het Goodwood Festival of Speed, een jaarlijks evenement dat autoliefhebbers van over de hele wereld aantrekt. De geur is niet te koop.Sebastiaan van de Pol, Public Relations Manager bij Ford: 'Het onderzoek is meer bedoeld als eye-opener en het parfum een ludieke actie naar de verstokte petrolheads ter ere van de introductie van de Mach-E GT tijdens het Festival of Speed op GoodWood.'

 

 

 

 

 

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken