Smyle-billboard door 135.000 stappen in de sneeuw

Smyle-billboard door 135.000 stappen in de sneeuw
 • Bureaus
 • 12 apr 2024 @ 15:00
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • StorytellingCreatieConcepten

Het 'snowbillboard' voor tandverzorgingsmerk Smyle, dat bureau Fitzroy liet maken met sneeuwkunstenaar Simon Beck, kwam wel op een heel bijzondere manier tot stand.

Smyle is een Nederlandse nieuwkomer in duurzame mondverzorging, die zich samen met sneeuwkunstenaar Simon Beck inzette om 's werelds grootste en duurzaamste kunstwerk te creëren, naar eigen zeggen in de strijd tegen microplastics en plasticverpakkingen.

Het snowbillboard werd 'in elkaar gestampt' in de Franse Alpen bij Les Arcs en ambieert volgens de bedenkers -begeleid door bueau Fitzroy Amsterdam- een urgente maatschappelijke boodschap over het maken van plasticvrije keuzes. 'Dit zijn de enige voetafdrukken die we achter willen laten. Geen plastic. Geen vervuiling. Crush, Brush, Smyle', luidt de tekst in het kunstwerk, dat volgens Beck verwijst naar plasticvrije mondverzorging in tabletvorm.

Door een combinatie van zijn creativiteit en milieubewustzijn heeft kunstenaar Simon Beck op het bewuste bevroren en besneeuwde meer, in zijn woonplaats Les Arcs met 135.000 voetstappen de boodschap als kunstwerk tot leven gebracht. Met als gevolg na twee dagen subtiel manoeuvreren een oppervlakte van 13.625 vierkante meter, met een minimale ecologische ‘footprint’ maar wel die spectaculaire boodschap die intussen verder reist via de socials en een PR campagne. 

Een duurzame toekomst 
De samenwerking met Simon Beck en het Nederlandse Smyle gaat volgens Fitzroy verder dan het vestigen van records of spectakel: 'Dit is een oproep tot actie voor zowel consumenten als bedrijven om hun ecologische voetafdruk - oftewel hun footprint - te heroverwegen. Het kunstwerk is in twee dagen gecreëerd, en op de derde dag weer met een laag van twaalf centimeter sneeuw bedekt.'

'Ik vind het een fijne gedachte dat mijn kunst tijdelijk is', vult Simon Beck aan in de mini-documentaire op de website en in het venster hieronder. Door gebruik te maken van de natuurlijke sneeuw in de Franse Alpen, streefden Simon en Smyle ernaar een wereldwijde discussie op gang te brengen. 'Met dit kunstwerk willen we de gevestigde orde uitdagen, om daadwerkelijk anders te denken en te gaan doen. Onze innovatieve producten, zoals tandpasta in tabletvorm en deze boodschap in de sneeuw, is daar het bewijs van', vertelt Smyle-oprichter en merkenbouwer Almar Fernhout. 'Smyle pioniert in duurzame mondverzorging, met de missie om effectieve producten te leveren die zowel goed zijn voor de gebruiker als voor de planeet.'

Een wereldwijde oproep tot actie
'Het kunstwerk is een bewijs dat duurzame verandering begint met creatief denken en anders te handelen. Dit wereldrecord is het ultieme bewijs dat je een pakkende boodschap de wereld in kan sturen met minimale footprint en minimaal budget', zegt Mischa Schreuder, die creatief verantwoordelijke voor Smyle bij Fitzroy is.
(PvWK)


credits
opdrachtgever: Smyle: Almar Fernhout, Roger Nefkens en Dennis Kamst
creative Agency: Fitzroy
dop & editor: Renzo Merbis
regisseur: Mischa Schreuder
uudio postproduction: Super-Sonic
press agency: Mediastorm

 Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken