[weekendtip] Lili Marleen landt in The Grand Hotel Amsterdam

[weekendtip] Lili Marleen landt in The Grand Hotel Amsterdam
  • Food-en-retail
  • 29 jan 2016 @ 15:42
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • ConceptEvenement

Het bekende ‘Lili Marleen’ feest zal komende zaterdag 30 januari worden gehouden in Sofitel Legend The Grand Hotel Amsterdam. De optredende artiesten zijn dit keer de Andors Jazz Band, Fay Loren, La Dietrich, Belle d’Amour en Ken Besuijen. De organisator Morschi Franz meldt zelf ook te zullen optreden als de tenor Moritz Franz. Zo wordt het hotelmerk verrijkt en krijgen bestaande en nieuwe gasten extra 'beleving' aangereikt. Een aardige weekendtip voor marketeers op zoek naar stijl die ons volgen. En hun gasten.

De regelmatig terugkerende feestavond ‘Lili Marleen’ gaat stijlvol terug naar het vroege Interbellum in het Berlijn van de vorige eeuw. 'Het leven werd destijds gevierd op soirées waar dames van stand hun hand lieten kussen door schaamteloze parvenu's. Ervaar de extravagante decadentie van de jaren ’20 opnieuw en geniet van de muzikale melting pot die zo speciaal voor Duitsland was. Met grote Tanzorchester als Barnabas von Geczy en Peter Kreuder. Maar ook swing, charleston, wals, rumba en natuurlijk Berliner Kabarett van Bertold Brecht en Kurt Weill. Ook live klassieke muziek, opera en operette ontbreken niet op deze unieke uitgaansavond. De leeftijd van het trouwe publiek is tussen 18-80 jaar. "Lili Marleen" is zodoende geliefd bij alle volwassen generaties van feestgangers die van uitgaan in stijl houden', aldus de organisatie.

Burlesque
Alter ego tenor Moritz Franz is een operette-galant uit het oude Habsburgse Rijk. Hij zingt in bekende nationale en internationale operahuizen zoals De Nationale Opera en is het meest bekend om zijn Weense ‘Schmalz’. Franz brengt opera en operette. De Andors Jazz Band krijgt je moeiteloos aan het dansen. Belle d’Amour brengt je terug naar oude tijden met haar schitterende optreden. Fay Loren betovert je met haar dans en schoonheid. En geniet van de beste Engelse, Franse en Duitse chansons van Wilma ‘La Dietrich’ Bakker, de koningin-moeder van de Burlesque. Ken Besuijen brengt Nederlandse cabaretliedjes uit deze vervlogen tijd.

Geen hipsters
De dresscode is strikt gala jaren ‘20-30. Voor heren is dit ‘White Tie & Tails’ of ‘Black Tie’. Aristocratische uniformen en filmsterren-looks van toen zijn ook welkom. Omdat het feest dit keer in The Grand Hotel Amsterdam wordt gehouden, kunnen de heren bijvoorbeeld ook als gigolo’s, piccolo’s of bellboys uit de jaren ’20 feest komen vieren. Voor dames betekent deze dresscode ‘Glitter & Glamour’ uit de jaren ’20. Vanwege het hotel-thema kunnen zij ook als een adembenemende ‘French Maid’ hun entrée maken. Bezoekers die zich niet aan de dresscode houden zullen niet worden toegelaten aan de deur of tijdens het feest worden verzocht om de dresscode de gehele avond in acht te blijven nemen. Sneakers en retro-hipsterkleding vallen niet onder deze gala jaren ’20 dresscode.

Stijlvol op pad
Organisator Franz Morschi: 'Door mijn Sinto-bloed heb ik een enorme melancholie naar deze tijd. Mijn familie kwam uit Oostenrijk-Hongarije en de meesten van hen zijn geëindigd in Auschwitz. De schoonheid en elegantie van vóór die donkere periode mis ik, niet alleen in uitgaan maar ook op straat. "Lili Marleen" geeft je de kans om weer eens mooi gekleed en chic uit te gaan in Amsterdam. Ik heb het conservatorium in Maastricht gedaan en vind het leuk om me theatraal te kleden. Dit feest is niet geïnspireerd op de jaren ’20, maar het is een echt feest uit die tijd. Bij ‘Lili Marleen’ stap je in een oude film met mensen van nu. De uitdaging van ‘Lili Marleen’ is dan ook om niet verkleed, maar gekleed te komen in die typische stijl. The Grand Hotel Amsterdam is een mooie en passende plek om paasbest te verschijnen en de hele avond te stralen als jezelf in de glamour van de jaren 20.'  

Gala met een twist
Er zijn nog maar enkele kaarten beschikbaar, dus koop ze snel want vol is vol, waarschuwt de organisatie. Het feest duurt van 21.00-01.00 uur en de strikte dresscode is als gezegd gala jaren ’20 met een Grand Hotel twist. Het feest vindt plaats aan de Oudezijds Voorburgwal 197 in Amsterdam. Meer info klik hier.  (PvWK)


fotografie: Wanda Tuerlinckx

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken