Gillette lanceert King C. Gillette

Gillette lanceert King C. Gillette
 • Food-en-retail
 • 12 okt 2020 @ 11:15
 • 17827 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • MarketingWinkelenInnovatie

Vandaag presenteert Gillette de nieuwe King C. Gillette scheer- en verzorgingslijn gebaseerd op bijna 120 jaar geschiedenis.

De nieuwste merkexensie wordt gepresenteerd onder de naam van de uitvinder van de double-edged safety razor: King Camp Gillette. Deze lijn is gebaseerd op een eeuw aan expertise en geschiedenis, maar is gemaakt voor de man van nu, met én zonder baard. De nieuwe collectie bevat niet alleen scheermessen, maar ook een gehele verzorgingslijn, meldt verantwoordelijk merkeigenaar P&G.

De King C. Gillette lijn bevat acht nieuwe producten voor het scheren, trimmen en verzorgen van gezichtshaar, met onder andere de iconische double-edged safety razor die King Camp Gillette in 1901 uitvond. King Camp Gillette introduceerde een innovatie die het voor mannen over de hele wereld mogelijk maakte om zich thuis te scheren. Met de lancering van de naar hem genoemde King C. Gillette lijn bouwt het merk voort op 120 jaar expertise met een complete collectie tools voor alle mannen met alle mogelijke baardstijlen om thuis hun baard te verzorgen. Daarmee is Gillette het eerste merk dat zo'n breed assortiment aanbiedt, van elektrische scheerapparaten en scheermessen tot verzorgingsproducten.

Gary Coombe, ceo Gillette: 'We zijn verheugd om de lancering van de King C. Gillette lijn aan te kunnen kondigen - de eerste complete lijn van producten & tools die zijn ontworpen voor alle mannen, met of zonder gezichtshaar. Onze oprichter King Camp Gillette zorgde meer dan een eeuw geleden voor een revolutie in de mannelijke verzorging en het is dan ook terecht dat dit nieuwe merk zijn naam draagt. Iedere man heeft zijn eigen baardstijl en persoonlijke verzorgingsritueel. We hebben onze jarenlange scheerervaring samengebracht met de allerbeste scheer-, haar- en huidverzorgingstechnologieën om een volledige lijn van tools, accessoires en verzorgingsproducten te creëren die voldoet aan de verzorgingsbehoeften van alle mannen.'

King Camp Gillette
De King C. Gillette lijn is vernoemd naar zijn grondlegger. Tot het begin van de 20e eeuw gingen mannen naar de kapper om hun snor, die in die tijd erg in de mode was, of hun baard te laten knippen. Scheren was destijds een technisch en delicaat gebeuren. Safety scheermessen voor thuis bestonden al wel, maar ze waren onhandig en erg duur. Bovendien moesten de messen regelmatig worden geslepen. In 1900 kreeg meneer King Camp Gillette daarom het revolutionaire idee om dunne, sterke wegwerpmesjes te maken die makkelijker in gebruik en betaalbaarder zijn. Wetenschappers hielden het destijds voor onmogelijk, maar in 1901 wist King Camp hun ongelijk aan te tonen met zijn baanbrekende innovatie.

Het King C. Gillette assortiment bestaat uit drie categorieën: scheren & stylen, trimmen en verzorgen, onder de subnamen Shave & Edge, Trim en Care. King C. Gillette ligt vanaf 12 oktober 2020 in Etos winkels en is online verkrijgbaar via Bol.com.
(PvWK)

Over Gillette
'Al meer dan 115 jaar levert Gillette precisietechnologie en uitstekende productprestaties - waardoor het leven van meer dan 750 miljoen mannen over de hele wereld wordt verbeterd. Van scheren en lichaamsverzorging tot huidverzorging en zweetbescherming, Gillette biedt een breed scala aan producten, waaronder scheerapparaten, scheergel (gels, schuim en crèmes), huidverzorging, aftershave, antitranspiratiemiddelen, deodorant en bodywash. Voor meer informatie en het laatste nieuws over Gillette, of om onze volledige selectie van producten te zien, bezoek http://www.gillette.com/.'

(bron: Gillette)

Over Procter & Gamble
'P&G bedient consumenten over de hele wereld met een portfolio bestaande uit vertrouwde, kwalitatieve, toonaangevende merken, waaronder Always, Ambi Pur, Ariel, Aussie, Dreft, Gillette, Gillette Venus, Head & Shoulders, Herbal Essences, Lenor, Mr Propre, Olaz, Oral-B, Pampers, Tampax, Vicks. Ga naar https://www.pg.com/ voor het laatste nieuws en informatie over P&G en haar merken.'

(bron: P&G)

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken