Insecten sparen bij de Hema

Insecten sparen bij de Hema
 • Food-en-retail
 • 23 mei 2022 @ 14:22
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • WinkelenBranding

Vanaf vandaag kunnen kinderen bij Hema de grote insecten-verzameling bij elkaar sparen. Twaalf soorten worden als bouwplaatje geleverd en kunnen als een 3D puzzel in elkaar gezet worden. Bewaren gaat in een speciale insectenkijkdoos.

Niets is volgens de retailer zo leuk als alles over insecten leren via een interactieve insectenwereld op de social media kanalen, insectenpaspoorten op Hema.nl en video’s gepresenteerd door Sterrin, bekend van '@Sterrinswildworld'. Zo kunnen kinderen op een speelse manier meer leren over hoe belangrijk insecten voor de natuur zijn. Alle informatie is te vinden op www.hema.nl/insecten.  

Kennis opdoen
Meer leren over insecten in je tuin of park in de buurt; dat is het uitgangspunt van de grote insecten- verzameling. Hema wil kinderen stimuleren om naar buiten te gaan en te zoeken naar de insecten die zij met de bouwplaatjes in elkaar gezet hebben. Waar kan je de insecten vinden, wat doen ze, welke rol spelen ze in de natuur enzovoorts. Dat kinderen eens een dode tak optillen of een berg bladeren door elkaar gooien om te zien wat daar leeft. Want die kleine beestjes zijn interessant, mooi en soms eng tegelijkertijd.

Op elk bouwplaatje staat een QR-code die naar hema.nl/insecten leidt voor meer informatie over ieder insect. Om te laten zien hoe cool insecten eigenlijk zijn, heeft Sterrin een aantal vlogs en podcasts gemaakt. Hemanodigt iedereen uit om een foto met een insect te delen via Instagram '@hemanederland', dan gaat Sterrin met de maker van de tofste foto een vlog maken over hoe een balkon of tuin een fijne plek voor insecten kan worden. 

Digitaal avontuur
Ook aan de digitale avonturiers heeft Hema gedacht met een augmented reality filter. Via dit Instagram filter komt men in de wondere wereld van de insectenkijkdoos om deze allemaal in actie te zien. Daarnaast kan in dit filter ook het goede antwoord gevonden worden om mee te doen aan een winkelactie. 

Insectenverzamelen: hoe werkt het?
Van maandag 23 mei t/m zondag 10 juli 2022 ontvangt de Hema-klant bij besteding van elke 10 euro één van de 12 verschillende bouwplaatjes. Bij diverse aanbiedingen geeft Hema een extra bouwplaatje cadeau. Een extra groot glow in the dark insect krijg je bij besteding van 25 euro van maandag 27 juni t/m zondag 3 juli 2022. Bij een verzameling hoort een bewaardoos; zo gaat geen insect verloren. Het restaurant biedt een kindersmikkelmenu aan in een speciale insectenmenubox. Daar zitten geen sprinkhanen of vlinders in om op te eten maar wel een bouwplaatje en een leuke verrassing om in te kleuren, stelt Hema gerust. 
(PvWK)

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken