Lifestyle laat zich inspireren door magazines social media en vrienden

Lifestyle laat zich inspireren door magazines social media en vrienden
 • Media
 • 9 mrt 2020 @ 11:39
 • 18756 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • MarketingMerken

Hebben Nederlanders rolmodellen? En zijn er verschillen, of het nu gaat om inspiratie voor koken, mode of inrichting? Dit zijn de vragen die in de nieuwste lifestyle-studie* zijn onderzocht door de all-you-can-read magazine app Readly.

Verschillende bronnen van inspiratie voor koken, mode en interieur
Een aanzienlijk deel van de 1.009 ondervraagde Nederlandse mannen en vrouwen verklaarde dat ze niet voor elke onderzochte categorie rolmodellen hebben: als het op koken en bakken aankomt, zegt meer dan een op de vijf (22%) dat ze geen inspiratiebronnen hebben, ongeveer een derde (30%) zegt dat ze niet zijn geïnspireerd door rolmodellen als het gaat om kleding en mode, en maar liefst 19% zegt dat ze niet zijn geïnspireerd door rolmodellen als het gaat om het inrichten van hun huizen.

En voor degenen die graag geïnspireerd raken, waar vinden ze hun inspiratie? 'Wat ons verbaast is het feit dat influencers minder belangrijk zijn dan verwacht. De meest populaire inspiratiebronnen zijn magazines, social media en vrienden en familie. Het is interessant om te zien dat hun belang varieert, afhankelijk van het gebied,' legt Liana de Wit, Growth Manager Nederland bij Readly, uit.

Als het gaat om koken en bakken, laten Nederlanders zich het liefst inspireren door social media (16%), vrienden / familie (13%) en magazines (13%). Als het gaat om kleding en mode zijn social media (15%), magazines (11%) en vrienden / familie (8%) de meest populaire inspiratiebronnen. En als het gaat om interieurontwerp, komen magazines (20%) op de eerste plaats, gevolgd door sociale media (15%) en vrienden / familie (7%).

Europeanen verschillen in hun favoriete inspiratiebronnen
De studie onderzocht ook de inspiratiebronnen voor lifestyle van de verschillende landen in een Europese vergelijking. Uit het onderzoek kwamen enkele overeenkomsten naar voren, maar ook enkele verschillen: alleen de Britten geven bijvoorbeeld de voorkeur aan tips van vrienden en familie tijdens het koken (17%), terwijl in alle andere landen social media op de eerste plaats staat. De mode-natie Italië is voorstander van magazines als het gaat om kleding (16%), terwijl de andere landen vooral social media prefereren. Op het gebied van interieurontwerp is één gemeenschappelijke grond te zien: hier zijn, behalve voor de Engelsen, magazines de belangrijkste inspiratiebron (Italianen: 28%, Zweden: 16%, Nederlands: 20%, Duitsers: 15%).

(PvWK)

foto boven: Liana de Wit, Connections Manager Nederland Readly

* De enquête werd uitgevoerd door het YouGov opinion research instituut namens Readly. In totaal vonden 7.462 online interviews met respondenten ouder dan 18 jaar uit Zweden, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Italië plaats tussen 8 en 17 november 2019.

 

Over Readly
'Readly is een digitale abonnementsservice waarmee gebruikers onbeperkt toegang hebben tot bijna 5.000 nationale en internationale magazines - allemaal in één app. Readly is in 2012 opgericht door Joel Wikell in Zweden en is vandaag één van de  meest toonaangevende bedrijven in Europa wat betreft digitale magazine abonnementen, met gebruikers in 50 markten. In samenwerking met ongeveer 800 uitgevers wereldwijd digitaliseert Readly de magazine sector. Ons doel is om de magie van magazines naar de toekomst te brengen, waardoor de consument kwaliteitscontent kan blijven ontdekken. In 2019 verspreidde Readly meer dan 120.000 magazine-uitgaven die 83 miljoen keer zijn gelezen. www.readly.com.'

(bron: Readly)

 

Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken