Menno Geelen wordt commercieel directeur Ajax

Menno Geelen wordt commercieel directeur Ajax
  • Sponsoring
  • 19 okt 2016 @ 11:28
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • SponsoringZakelijkVoetbalPersonalia

Menno Geelen, als hoofd commercie van Ajax onder meer verantwoordelijk voor alle sponsoring, treedt per 1 november toe tot de directie van de voetbalclub. Hij gaat aan de slag als commercieel directeur. De huidige algemeen directeur Dolf Collee maakt plaats voor Edwin van der Sar, nu nog marketingdirecteur.

Het aftreden van Collee stond al gepland voor de aanstaande Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) op 11 november. Directielid Edwin van der Sar neemt per die datum de rol van directievoorzitter over. Daarnaast blijft Van der Sar, vanaf die datum als algemeen directeur, ook voorzitter van het Technisch Hart.

Met het oog op deze aanstaande wijzigingen is besloten dat Ajax een operationeel directeur (statutair) gaat aanstellen. Hij of zij gaat een groot deel van de taken overnemen die nu bij Collee liggen. Het huidige hoofd commercie van Ajax, Menno Geelen, wordt per 1 november 2016 commercieel directeur (titulair). 

Geelen (34) is sinds 1 augustus 2010 in dienst bij Ajax. Daarvoor werkte hij bij Eyeworks Sport en Sportmarketingbureau Trefpunt. Binnen Ajax is hij twee jaar werkzaam geweest als hoofd sponsoring en de laatste vier jaar als eindverantwoordelijke van de commerciële afdeling. 

President-commissaris Leo van Wijk: 'Met het vertrek van Dolf Collee, zal de Ajax-organisatie merken dat een zeer ervaren en hardwerkende zwaargewicht de club heeft verlaten. Edwin van der Sar gaat zich volledig richten op zijn kerntaken bij Ajax: het voorzitten van de directie, het technisch hart en zijn rol naar buiten toe bij de vele gremia die voor Ajax en het Nederlandse voetbal van belang zijn. De nieuw aan te stellen operationeel directeur is dan ook iemand die zich vooral op enkele grote afdelingen binnen de Ajax-organisatie gaat richten.'

Algemeen directeur Dolf Collee: 'De commerciële portefeuille is de afgelopen jaren verder gegroeid en zorgt voor een belangrijk deel van onze inkomsten. Wij zijn blij dat het huidige hoofd commercie, Menno Geelen, vanaf komende maand commercieel directeur wordt. Hij heeft zich bewezen en de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de commerciële groei van Ajax. Aan hem de taak de ambities op het gebied van bijvoorbeeld sponsoring, kaartverkoop, marketing en merchandising voor de komende jaren ten uitvoer te brengen.'

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken