Stay4all Foundation van Stayokay biedt korte vakanties voor arme gezinnen

Stay4all Foundation van Stayokay biedt korte vakanties voor arme gezinnen
 • Algemeen
 • 19 okt 2023 @ 07:58
 • Link
 • Nanny Kuilboer
  Nanny Kuilboer

  Redacteur
  BBP Media - MarketingTribune
 • Maatschappij

Hostelketen Stayokay startte in 2012 met Stay4all om kinderen die opgroeien in armoede toch op schoolkamp te laten gaan. Met de nieuw opgerichte Stay4all Foundation biedt de stichting arme gezinnen de mogelijkheid met elkaar een korte vakantie te vieren in een van de hostels van Stayokay.

Sinds 2012 zijn al meer dan 1.600 kinderen toch op schoolkamp kunnen gaan. De recent opgerichte de Stay4all Foundation heeft de ANBI-status gekregen en heeft gedurende de pilot van afgelopen jaar al 40 gezinnen op vakantie kunnen sturen. Het doel is dit komend jaar uit te breiden tot 60 gezinnen en dit aantal jaarlijks te laten groeien, nu de stichting officieel is. Marijke Schreiner, algemeen directeur van Stayokay en voorzitter van het bestuur van de Stay4all Foundation: ‘Sinds 1929 verwelkomen wij elk jaar Nederlandse en internationale gasten en duizenden schoolkinderen in onze hostels verspreid over het hele land. Ons doel is altijd geweest om mensen op een betaalbare manier elke uithoek van Nederland te laten verkennen, maar alsnog heeft niet iedereen de middelen daarvoor. In Nederland groeien ruim 250.000 kinderen op in armoede. Even ontsnappen uit de bubbel van drukte, stress en zorgen thuis kan heel bevrijdend zijn. We zijn blij dat wij er op deze manier voor kunnen zorgen dat degenen die het normaal niet kunnen betalen, nu ook even met hun eigen gezin buitenshuis de rust en ontspanning kunnen opzoeken. We hopen bovendien een bijdrage te kunnen leveren aan het verkleinen van de ongelijkheid in Nederland, en bovenal de families een mooie tijd te kunnen bezorgen.’

Donaties van bedrijven en gasten
De Stay4all Foundation ontvangt op verschillende manieren steun. Stayokay doneert overnachtingen en eten & drinken aan de Stay4all Foundation voor gezinnen en schoolkinderen. Bedrijven die bij Stayokay vergaderen steunen de stichting automatisch met één euro per vergaderarrangement. Leden met een Stayokay-card doen dat met twee euro per kaart. Tenslotte kan iedereen die bij Stayokay overnacht bij het maken van een boeking direct een bijdrage doen aan de foundation.

Samenwerking Linda Foundation
De Stay4all Foundation biedt per gezin een verblijf van twee overnachtingen met eten en drinken in één van de Stayokay-hostels. Ook wordt het vervoer van en naar het hostel en een leuk uitje voor het gezin geregeld. Voor de selectie van de gezinnen wordt onder andere samengewerkt met de Linda Foundation en hulpverleners, die gezinnen aandragen.

Nanny Kuilboer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken