Ricoh Europe benoemt Nicola Downing tot Chief Executive Officer

Ricoh Europe benoemt Nicola Downing tot Chief Executive Officer
 • B2b
 • 6 apr 2022 @ 12:47
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • PersonaliaSales

Nicola Downing is de nieuwe CEO van Ricoh Europe. In die rol is ze verantwoordelijk voor de algehele prestaties en de strategische richting van het bedrijf en zijn dochterondernemingen. Ze volgt David Mills op, die deze rol sinds 2014 vervulde.

Nicola Downing trad in 2005 in dienst bij Ricoh Europe. Meest recentelijk vervulde ze de rol van Chief Operating Officer, waar ze verantwoordelijk was voor de dagelijkse administratieve en operationele activiteiten van het bedrijf. Alle dochterondernemingen van Ricoh in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, evenals de verkoop en logistiek, rapporteerden aan Nicola Downing. Eerder was ze de Chief Financial Officer van het bedrijf.

Digitale dienstverlening
David Mills, die sinds 2008 werkzaam is bij de Ricoh Group, blijft bij Ricoh Europe als voorzitter. Hij gaat zich richten op het verder versterken van de digitale dienstverlening, waarbij hij gebruik maakt van zijn ervaring om het managementteam van Ricoh Europe te begeleiden en adviseren. David Mills: 'Ik ben erg blij met Nicola's welverdiende benoeming tot CEO en weet dat Ricoh Europe in de allerbeste handen is. Ik kijk ernaar uit om verder samen te werken met Nicola en het team ter ontwikkeling van het bedrijf.'

Nicola Downing: 'Ricoh Europe is een toonaangevend bedrijf op het gebied van digitale dienstverlening. Ik ben er trots op dat ik de transitie van Ricoh naar een Digital Services Company mag begeleiden. De toewijding en het talent van onze mensen is wat ons onderscheidt. Ik kijk ernaar uit om onze klanten te blijven helpen met nieuwe manieren van werken en het versnellen van hun digitale transformatie.'
(PvWK)


Over Ricoh
'Als Digital Services Company zorgt Ricoh bij organisaties voor verandering. We helpen professionals optimaal samen te werken. Met innovatieve technologie die informatie altijd en overal beschikbaar maakt. Veilig, efficiënt en duurzaam. Al meer dan 85 jaar doen we dat met document management solutions, IT services en commerciële en industriële printoplossingen. Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2021 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 1.682 miljard yen (ongeveer 15.1 miljard USD).' Meer informatie klik hier.

(bron: Ricoh)

Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken