Campagne nieuwe fatbikes: boeven op het fietspad

Campagne nieuwe fatbikes: boeven op het fietspad
 • Bureaus
 • 16 jan 2024 @ 14:39
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • Geen tag

Knaap, bekend van de fatbikes, introduceert twee nieuwe modellen op de eigenzinnige Knaap manier. Samen met Lemon Scented Tea zetten ze de nieuwe modellen neer zoals ze worden gezien: als de boeven van het fietspad.

“Ze gaan te hard en ze zijn onveilig” is een veelgehoorde opmerking die je in de algemene, vaak negatieve, opinie hoort over fatbikes. Terwijl e-bikes net zo hard, zo niet harder gaan, aldus het merk.

Om de negatieve tendens rondom fatbikes en het merk om te draaien in iets positiefs, gooit het merk de Knaap-knipoog in de strijd. De twee nieuwe modellen worden geïntroduceerd als ‘verdachten’, om ze vervolgens te onthullen met de bekende censored pixel blur, die langzaam maar zeker verdwijnt naarmate de nieuwe features verteld worden.

Robin Cats, oprichter van Knaap: ‘De nieuwe modellen zijn vernieuwd; nieuwe koplampen, achterlichten, betere motor en wederom compleet verzekerbaar. Knaap is als een van de weinige fatbike merken 100% road legal. En we bieden ze met track and trace oplossing, door middel van een app met opsporingsdienst. Want ja, ze zijn nogal gewild, de fietsen die als boeven worden gezien, worden vaak gestolen.’

Felix Leenders, art director Lemon Scented Tea: ‘We proberen met Knaap altijd hun merkmentaliteit in leven te houden: ‘We nemen alleen onze fietsen serieus.’ De budgetten zijn niet bigger than en de briefing begint altijd zo: bedenk een gelikte lanceringscampagne voor op social, waarin we het nieuwe model onthullen. Dat doen we dan lekker anders. We hebben de spanning rondom het imago van Knaap gebruikt, om pas halverwege de campagne het product te onthullen. Tegen de wetten in van: kort, korter, kortst en logo gelijk in beeld. Past goed bij de boef van het fietspad.’

De campagne bestaat uit een teaser, wildplakkencampagne door de grotere steden en 2 online video’s die ook te zien zijn bij de dealers.

Lemon & Knaap werken al een tijdje samen. De vorige campagne was BIGGER THAN, waarin het nieuwe Knaap-model (enige nieuwe feature: 7 cm groter) groots werd geïntroduceerd met een rapvideo en mockumentary.

 

 Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken