Drie modellen Hyundai winnen Red Dot Design Award 2020

Drie modellen Hyundai winnen Red Dot Design Award 2020
 • Design
 • 23 okt 2020 @ 10:51
 • 21814 x gelezen
 • Link
 • Nanny Kuilboer
  Nanny Kuilboer

  redactie MarketingTribune
  BBP Media - MarketingTribune
 • Automotive

Hyundai is met drie modellen in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Red Dot Design Awards 2020.

De onderscheidingen gingen naar de Prophecy Concept EV, de 45 Concept EV en de waterstof-elektrisch aangedreven truck Neptune. De drie modellen van Hyundai wonnen hun Red Dot Design Award in de categorie Design Concept.

Eervolle vermelding

Een eervolle vermelding was er voor de Prophecy Concept EV. De jury beloonde het design van deze concept car met de titel Best of the Best.
De Prophecy is een volledig elektrische auto met een aerodynamische vormgeving gebaseerd op Hyundai’s nieuwe designfilosofie Sensuous Sportiness, die zorgt voor een lage luchtweerstand.


De 45 Concept EV is net als de Prophecy een volledig elektrische auto. Het studiemodel is een hommage aan de Pony Coupé Concept, die 45 jaar geleden werd gepresenteerd en een voorbode was van de Pony ,die een jaar later in productie ging.
De naam 45 verwijst naar de ‘leeftijd’ van de Pony Coupé Concept, maar ook naar de hoeken van 45 graden waarin de voor- en achterzijde van de 45 Concept EV zijn getekend.


De Hyundai Neptune is een studiemodel van een truck met brandstofcel. De vormgeving van deze waterstof-elektrisch aangedreven vrachtwagen is geïnspireerd op de gestroomlijnde treinstellen uit de jaren 30, 40 en 50 met hun Art Deco-stijl.
Momenteel past Hyundai brandstofceltechnologie al toe in personenauto’s als de Nexo, in lichte bedrijfsauto’s en in trucks als de H2 Xcient.

Bevestiging

‘De Red Dot Design Awards zijn een bevestiging van Hyundai’s reputatie op het gebied van onderscheidend design’, aldus SangYup Lee, Senior VP en Head of Hyundai Global Design. ‘We willen graag een sterke emotionele band smeden tussen mensen en auto’s en zo meerwaarde geven aan het dagelijks leven van onze klanten. Met de Neptune benadrukken we onze leidende rol op het gebied van brandstofceltechnologie en zetten we vaart achter de ontwikkeling van een waterstofmaatschappij.’

Red Dot Design Awards
Sinds 1955 worden de Red Dot Design Awards uitgereikt door het Duitse instituut Design Zentrum Nordrhein Westfalen uit Essen. De 2020-editie telde in totaal 4.170 inzendingen. Een jury van deskundige onafhankelijke ontwerpers en journalisten van over de hele wereld beoordelen de inzendingen op innovatie, functionaliteit en haalbaarheid. De Red Dot Design Awards worden jaarlijks uitgereikt in de categorieën Product Design, Brands & Communication en Design Concept.

Nanny Kuilboer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken