Tetra Pak verpakt water Bar-le-Duc in duurzaam karton

Tetra Pak verpakt water Bar-le-Duc in duurzaam karton
 • Design
 • 10 mei 2021 @ 11:47
 • 14360 x gelezen
 • Link
 • Nanny Kuilboer
  Nanny Kuilboer

  redactie MarketingTribune
  BBP Media - MarketingTribune
 • Packaging designDuurzaam design

Met een nieuwe productielijn voor water in kartonnen verpakkingen van Tetra Pak biedt het Utrechtse United Soft Drinks, eigenaar van het merk Bar-le-Duc, als eerste Nederlandse mineraalwaterproducent water aan in de Tetra Prisma Aseptic 500 ml- en 1 liter-verpakkingen.

Deze Tetra Pak-lijn is een duurzamer alternatief te bieden voor de petflesjes. De verpakking ligt goed in de hand en de inhoud wordt beschermd tegen licht.

Plek van de bron

Mineraalwater moet altijd op de plek van de bron verpakt worden en door de centrale ligging van de productiefaciliteit is een efficiënte en duurzamere distributie naar de verschillende verkoopkanalen in het land mogelijk. Dit is in Nederland de eerste productiefaciliteit voor water in karton in deze formaten.
Tetra Pak-verpakkingen zijn volledig recyclebaar. De infrastructuur voor het inzamelen, sorteren en recycleren wordt voortdurend verder ontwikkeld en Tetra Pak draagt daar actief aan bij. Een voorbeeld daarvan is de recente samenwerking met Recon Polymers, een recycling start-up in Roosendaal. Roderick Friend, Business Development Director Frankrijk en Benelux van Tetra Pak: ‘Duurzaamheid staat centraal in ons motto Protect what’s good. Lokaal mineraalwater en onze hernieuwbare, recyclebare verpakkingen zijn een natuurlijke match. Het is onze ambitie om producten en diensten aan te bieden die echt waarde toevoegen aan het veilig beschikbaar stellen van voedsel en dranken en tegelijkertijd het milieu beschermen. In nauwe samenwerking met onze klanten, zoals United Soft Drinks, werken we aan oplossingen om ook hun duurzaamheidsambities waar te maken.’
Bram Pluijm, Brand Manager bij Bar-le-Duc: ‘Bar-le-Duc streeft ernaar om verpakt water op een zo duurzaam mogelijke manier op de markt te brengen. Daarbij kijken we uiteraard kritisch naar onze verpakkingen. Bar-le-Duc wil vooroplopen en staat daarom altijd open voor duurzamere verpakkingsvormen. Van origine kent de consument onze producten vooral van het tweeliterpak en de plastic flessen die voor 100% gemaakt zijn van gerecycled plastic. Een uitbreiding van onze productlijn met Tetra Pak 1L en 500ml is een logische en mooie vervolgstap.’

Nanny Kuilboer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken