Coolblue start eigen bezorgservice per fiets

Coolblue start eigen bezorgservice per fiets
 • Food-en-retail
 • 3 apr 2018 @ 08:57
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • WinkelenMarketing

Vandaag wordt CoolblueFietst gelanceerd. Coolblue is hiermee het eerste grote e-commercebedrijf in Europa dat ervoor kiest om kleine pakketjes zelf per fiets te distribueren. Pieter Zwart legt uit.

Coolblue fietst vanaf vandaag in Eindhoven en Den Haag en dit wordt stapje voor stapje uitgebreid naar alle grote Nederlandse steden, aldus het e-warenhuis.

Een paar dagen geleden kondigde Coolblue aan haar eigen bezorgservice per fiets te starten. En nee, dit was geen aprilgrap, want vandaag wordt CoolblueFietst écht gelanceerd. Met deze nieuwe bezorgservice wil Coolblue haar klanten heel erg blij maken. Zo hoeft niemand een hele dag thuis te blijven wachten op een pakketje. Klanten krijgen hun bestelling de volgende dag in een tijdvak van 1 uur geleverd. Een kwartier van tevoren ontvangen ze een sms met het exacte tijdstip van bezorging.
Pieter Zwart, 'beginbaas' van Coolblue: 'Je pakketje wordt met een glimlach bezorgd vanuit de Coolblue-winkels, door échte Coolblue’ers. En we komen sowieso. We bellen drie keer aan, bellen je op of roepen door je brievenbus. Je kan ons niet missen.'

Coolblue zoekt minstens 250 Pakketverzorgers
Vandaag vertrokken de eerste goedgevulde pakfietsen vanuit de Coolblue-winkels in Eindhoven en Den Haag. Voor wie in deze steden bijvoorbeeld een laptop, mobiele telefoon of koptelefoon bestelt, is de kans groot dat ze de volgende dag een vrolijke Coolblue’er voor de deur hebben staan. 'En misschien wel het mooiste aan CoolblueFietst: het is groen. En blauw natuurlijk. Heel blauw,' aldus Zwart.
 
CoolblueFietst wordt nu in Zwarts eigen woorden 'trapje voor trapje' uitgebreid naar alle grote steden in Nederland. Daarvoor is Coolblue nog op zoek naar minstens 250 'Pakketverzorgers'. 'Wie van pakketjes en van fietsen houdt, kan solliciteren bij Werkenbijcoolblue.nl', beveelt het merk aan.
(PvWK)
 
Over Coolblue

'Coolblue is een snelgroeiend e-commercebedrijf met 9 fysieke winkels in Eindhoven, Den Haag, Rotterdam, Groningen, Utrecht, Amsterdam, Wilrijk, Lochristi en Zaventem, de laatste drie gelegen in Belgie. De online retailer verkoopt consumentenproducten in 10 categorieën, van Telefonie & Tablets, Computer & Netwerk, Tuin & Gereedschap tot Koken & Wonen. In 2017 behaalde het bedrijf een omzet van 1,2 miljard euro en daarmee is het één van de grootste e-commercebedrijven in Nederland en België.'
(bron: Coolblue)

 Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken