Pieter Saman per 1 juli nieuwe ceo van Gall & Gall

Pieter Saman per 1 juli nieuwe ceo van Gall & Gall
 • Food-en-retail
 • 30 apr 2020 @ 09:55
 • 18372 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • PersonaliaWinkelen

Pieter Saman (42) wordt per 1 juli 2020 de nieuwe ceo van drankenspeciaalzaak Gall & Gall.

Hij is afkomstig van buitenwinkelketen Bever, waar hij sinds 2016 aan het roer staat. Bij Gall & Gall volgt hij Frances Franken op die recent is gestart als Chief Digital Officer bij Ahold Delhaize Europe & Indonesia. Tot de komst van Saman blijft ze aan als ceo van Gall & Gall.

Saman is sinds 2012 betrokken bij Bever. In zijn eerste rol was hij verantwoordelijk voor marketing, e-commerce en omnichannel management. Zo was hij onder meer de drijvende kracht achter de opbouw van het online kanaal en de succesvolle herpositionering van Bever. In 2016 volgde zijn benoeming tot ceo en gaf hij leiding aan de transformatie van Bever tot dé buitenwinkel van Nederland. Hij trad bovendien toe tot de Board van de AS Adventure Group, moederbedrijf van Bever, en speelde een belangrijke rol bij de integratie van de groep.

Saman startte zijn carrière als strategie consultant bij OC&C Strategy Consultants en was daarna  betrokken bij de oprichting van enkele tech startups.

Pieter Saman kijkt ernaar uit om te starten in zijn nieuwe functie: "Gall & Gall is een aansprekend Nederlands merk in een snel veranderende retailmarkt. Ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op, vaak gedreven door technologie. Om klanten goed te kunnen blijven bedienen, is het belangrijk om continue te blijven ontwikkelen en kansen te benutten die de huidige markt biedt."

Wouter Kolk, ceo van Ahold Delhaize Europe & Indonesia kijkt uit naar de komst van Saman: 'Pieter heeft de ideale achtergrond om Gall & Gall te leiden. Zijn ervaring past in onze strategie om een volledige omnichannel ervaring te bieden voor al onze huidige en toekomstige klanten. Gall & Gall heeft een lange historie en is een bekend gezicht in het straatbeeld van Nederland. Ik kijk ernaar uit om met Pieter samen te werken.'
(PvWK)

Over Gall & Gall
'Gall & Gall verkoopt al sinds 1884 drank. Met 600 verkooppunten, de webshop Gall.nl, verkopen via AH.nl en bol.com en 2.750 medewerkers is het de grootste drankenspeciaalzaak van Nederland. Medewerkers van Gall & Gall zijn specialisten én liefhebbers die heel enthousiast kunnen worden van mooie verhalen achter de fles. Hun kennis en deze verhalen gebruiken ze om klanten te helpen aan de perfecte fles voor ieder moment.'

(bron: Ahold Delhaize)

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken