Voormalig AH-marketeer en Etos-directeur Egas Reparaz wordt ceo Hema

Voormalig AH-marketeer en Etos-directeur Egas Reparaz wordt ceo Hema
 • Food-en-retail
 • 26 jan 2021 @ 10:56
 • 17208 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • PersonaliaWinkelenMarketing

Voor Hema is een nieuwe topvrouw bij concurrent Ahold Delhaize-onderdeel Etos gevonden: Saskia Egas Reparaz. De RvC krijgt een nieuwe bezetting, de overname wordt afgerond begin februari 2021. Hopelijk wordt de merknaam Hema dan voortaan ook foutloos gecommuniceerd.

Dit hebben de eigenaren Parcom en Mississippi Ventures vandaag bekendgemaakt. De partijen verwachten de overname volgende week af te ronden.

Toezichthouder Autoriteit Financiële Markten heeft de overname van de Hema inmiddels goedgekeurd. De goedkeuring van de Europese Commissie wordt binnen enkele dagen verwacht. Daardoor denken Parcom en Mississippi Ventures de transactie in de week van 1 februari 2021 te kunnen afronden. Mississippi Ventures is het investeringsvehikel van de familie Van Eerd, tevens eigenaar van supermarktketen Jumbo.

Schreeuwerig contrast met eenheidsprijzen
De nieuwe topvrouw Egas Reparaz werkt momenteel nog als ceo van Etos, de retailer die een zuster is van supermarktketen Albert Heijn onder de Ahold Delhaizevlag, de grote concurrent van Jumbo. Egas Reparaz volgt Hema-topman Tjeerd Jegen op. Jegen kreeg de bijnaam 'de kameleon', omdat hij het warenhuis onder de grilligste eigenaren leiding bleef geven. Daarnaast was opvallend dat hij zijn communicatie afdeling halsstarrig de opdracht bleef geven ‘Hema’ in fout Nederlands met hoofdletters in persberichten te blijven zetten. Zeer genant. Het kost de kwaliteitspers tot op heden vele uren om de Hema-teksten weer leesbaar en foutloos te maken. Voor media die lui de taalkundig foute en schreeuwerige schrijfwijze ‘HEMA’ overnemen, is de schrijfwijze als logo in kapitalen -als een opgeblazen pad- onderhand een keurmerk van flutkwaliteit geworden... juist wat de Hema niet wil zijn. Aangenomen wordt dat onder de nieuwe topvrouw het warenhuis zichzelf weer in fatsoenlijk en foutloos Nederlands gaat omschrijven, als: Hema.

Nieuwe RvC Hema
Pieter Haas zal bij Hema worden benoemd tot nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC). Pieter is daarnaast actief als commissaris en investeerder bij diverse ondernemingen. Eerder werkte hij ruim 18 jaar bij MediaMarktSaturn en Metro, waarvan vijf jaar als ceo MediaMarktSaturn. Haas brengt volgens de betrokkenen een enorme hoeveelheid internationale retailkennis en bestuurlijke ervaring mee. Hij neemt binnen de RvC de voorzittersrol over van Wilco Jiskoot die, net als huidig commissaris Ronald van de Vis, als lid van de RvC bij Hema betrokken zal blijven. Daarnaast zullen namens de nieuwe aandeelhouders Ton van Veen (Mississippi Ventures) en Bas Becks (Parcom) zitting nemen in de RvC.
(PvWK, foto: Etos)

 

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken